41 posts by Βασίλης Σωτηρόπουλος

page 1 of 5 >>


1 - retrospectiva [episode 42]

ανέβηκε στις 24-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

 

Καλεσμένοι στην εκπομπή η Εύη Φέτση και ο Πάνος Δεληγιάννης, δημιουργός του The Food & Leisure Guide, ενός διαδικτυακού τόπου για εστιατόρια, κρασιά, πούρα, ταξίδια και φαγητό στο σπίτι.

http://www.fnl-guide.com/ 

 

Μιλήσαμε για τις επώνυμες αλλά αιχμηρές κριτικές του Πάνου, καθώς και των άλλων συνεργατών της ιστοσελίδας, καθώς και την αξία που έχει στις μέρες μας η ανάλυση και η παρουσίαση των ποιοτικών απολαύσεων. Σχολιάσαμε το φαινόμενο της "μοριακής κουζίνας", αλλά και των παρεξηγημένων απολαύσεων, όπως τα πούρα και τα κρασιά, τα οποία αποκτούν ένα διαφορετικό νόημα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. 

 

Στο κλείσιμο της εκπομπής, ο Πάνος μας έδωσε τις κομβικές διαφορές ανάμεσα στην εποχή μας και στην δεκαετία του 1990, όσον αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες και την επωνυμία των προϊόντων. 

χωρις σχόλια2 - retrospectiva [episode 41]

ανέβηκε στις 17-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Καλεσμένος στην εκπομπή ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Με τον κ. Ιωαννίδη μιλήσαμε για μια σειρά από ετοιμαζόμενα νομοθετήματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου που έχουν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ή βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Aρχικά περιέγραψε τις αρμοδιότητες της νεοσύστατης Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και το ρόλο της.

 

Στη συνέχεια, ανέλυσε τις κεντρικές μεταβολές που επέρχονται στο θέμα των ναρκωτικών με το νέο Κώδικα Ναρκωτικών  που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν μία εβδομάδα (από το 11:40'').

 

Κατόπιν, μιλήσαμε για την καθυστέρηση ψήφισης του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου, για το οποίο μας είπε ότι θα έρθει σε επικείμενο υπουργικό συμβούλιο κι ότι μάλλον τελικά θα περιλαμβάνει τις ορολογικές διαφοροποιήσεις που έχουν προταθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ως προς τον όρο "εχθροπάθεια" κλπ (από το 24:40'').  

 

 Ως προς την θέσπιση  συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ήδη παραδώσει το έργο της (που αφορά γενικά το οικογενειακό δίκαιο) και ότι αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, μας είπε ότι πρέπει να συνεκτιμηθούν τα στοιχεία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα σχετικά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ατόμων με σύμφωνο συμβίωσης και ιδίως το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα των "καταχρήσεων" που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή  (από το 30:08'').

 

Μετά, συζητήσαμε για την συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στελέχη του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντιμετωπίση της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης (από το 39:40'').

 

Ύστερα, μιλήσαμε για παραβιάσεις δικαιωμάτων όσον αφορά τις διαδηλώσεις από πλευράς της αστυνομίας και είπε ότι υπήρξε ενεργοποίηση της εισαγγελίας για τις σχετικές καταγγελίες, αν και θεώρησε ότι ήταν πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετώπισε η αστυνομία, σε σχέση με την προσπάθεια αποκλεισμού της Βουλής (από το 49:36''). 

 

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι πλέον η δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την κυβέρνηση - σημείο στο οποίο αντιμετώπισε ορισμένες επιφυλάξεις μου (από το 54:40'').

 

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι πρέπει να οργανωθεί η δημόσια διαβούλευση στα θέματα των δικαιωμάτων, θέμα για το οποίο "θα έχετε πολύ σύντομα ανακοινώσεις". 

 

 

 

χωρις σχόλια3 - retrospectiva [episode 40]

ανέβηκε στις 10-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Με καλεσμένο τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, μιλήσαμε για το νομοσχέδιο "αποποινικοποίησης" των "ναρκωτικών", την ίδρυση του τζαμιού, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τις Μ.Κ.Ο., τους αγανακτισμένους, την κυβέρνηση, την αριστερά, το "μαζί τα φάγαμε", τους ολυμπιακούς αγώνες, τις δικές του δραστηριότητες, την ΔΕΘ, τα κλειστά επαγγέλματα, την έκθεση "Η Ελλάδα 10 χρόνια μετά" (McKinsey) και τις σχετικές προτάσεις για την ανάπτυξη σε συγκεκριμένους τομείς. 

Ο Γρηγόρης αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια διαδικασία συνεννόησης του φιλελεύθερου χώρου, μεταξύ ατόμων από όλα τα κόμματα καθώς και πέραν αυτών, για μια αυτόνομη εκλογική κάθοδο. 

 

Χαρακτηρίζει τα 90s ως "κορυφή της φούσκας" και, σχετικά με εκείνη την εποχή, είπε ότι η "πολυτέλεια της Ελλάδα μετριέται  από το πόσο ευτυχισμένοι και πόσο πολλοί είναι οι κομμουνιστές της χώρας". 

 

Όσον αφορά την καθυστέρηση από το ΠΑΣΟΚ της θέσπισης του συμφώνου συμβίωσης χωρίς διακρίσεις, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος  παρατηρεί ότι υπάρχει "ένας αγώνας γελοιότητας, για το αν θα προλάβει να βγει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ή αν η Ελλάδα θα νομοθετήσει" από μόνη της και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν όντως θέλει να το θεσπίσει, "να το αποδείξει". 

 

 

 

χωρις σχόλια4 - retrospectiva [episode 39]

ανέβηκε στις 03-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Αναλύοντας το #amensioto, ακούγοντας σχόλια από 11 χρήστες του twitter.

 

Ακούγονται οι @AlexisStamatis, @doleross, @fevis, @vivian_e, @ChrisGr_, @brexians, @trianta, @constantinos88, @AcidKatia, @greekgaylolita κι άλλος ένας φίλος από το twitter. 

χωρις σχόλια5 - retrospectiva [episode 38]

ανέβηκε στις 02-Jul-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen
Μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη. 

χωρις σχόλια6 - retrospectiva [episode 37]

ανέβηκε στις 25-Jun-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen
Μια πρώτη νομική ανάλυση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

χωρις σχόλια7 - retrospectiva [episode 36]

ανέβηκε στις 11-Jun-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

 

Καλεσμένος στην εκπομπή ο Νίκος Δρανδάκης, με τον οποίο συζητάμε για το taxibeat, μια πρωτοποριακή mobile ιδέα για άμεση εξεύρεση του καλύτερου taxi,

που ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες.

www.taxibeat.com

 

Φωτό του Ν.Δρανδάκη  από ταξί geeky κυρίας. 

χωρις σχόλια8 - retrospectiva [episode 35]

ανέβηκε στις 04-Jun-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Μια συζήτηση με τον Αλέξη Σταμάτη, για το νέο βιβλίο του ("Κυριακή"), για την "αρχή της αβεβαιότητας" στην πεζογραφία, αλλά και για τις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος, το σημερινό Athens Pride, την ανωνυμία στο Διαδίκτυο.

 

χωρις σχόλια9 - retrospectiva [episode 34]

ανέβηκε στις 29-May-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Μια συζήτηση με δύο ιδρυτικά μέλη του πιο δυναμικού think tank της Νομικής, του Φοιτητικού Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού. Με τον Λεωνίδα Καραδήμο και τον Παναγιώτη Τσιάλα, φοιτητές Νομικής, κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις εκδηλώσεις που οργάνωσε για μεγάλα πολιτικά ζητήματα ο ΦΟΠΠ και σχολιάζουμε την επικαιρότητα, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις συνελεύσεις στην Πλατεία Συντάγματος.

 

 

χωρις σχόλια10 - retrospectiva [episode 33]

ανέβηκε στις 14-May-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Μια εκπομπή με τα 43 τραγούδια της Eurovision 2011.

Σε αυτόν τον ραδιοφωνικό άθλο, συμβάλλουν ως καλεσμένοι οι κ.κ. Γιάννης Γκολέμης και Μάνος Παπαδάκης, γιουροβιζιονολόγοι. Κριτικές, σχόλια, εκτιμήσεις, προβλέψεις, αστεία και αναμνήσεις από προηγούμενες Eurovision. 

Στη φωτό, το λιτό και μνημονιακό σκηνικό της ελληνικής συμμετοχής.

 

 

χωρις σχόλιαpage 1 of 5 >>