92 posts by Lambros_Fatsis

page 1 of 10 >>


1 - !ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09 History of Jamaican Music pt.1 feat. MC Trooper & BS. 21:00-22:00 @ radiobubble.gr!

ανέβηκε στις 22-Sep-2011 από Lambros_Fatsis

 

 HISTORY OF JAMAICAN MUSIC pt. 1 feat. MC Trooper & Boulevard Soundsystem

 

 

Η εκπομπή At Home w/Boulevard Soundsystem που στο νέο πρόγραμμα του σταθμού (θα) μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 21:00-22:00 εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια Ιστορία της Τζαμαικάνικης Μουσικής σε 2 μέρη με αφηγητή τον MC Trooper (Jah Revelation Music/ Vibes FM London) και τον Λάμπρο Φάτση (Boulevard Soundsystem) στην επιλογή της μουσικής και τις μίξεις.

 

Την Παρασκευή 23/09 η εκπομπή ξεκινά με το 1ο μέρος που καλύπτει την περίοδο 1950-1970 και ακούμε mento, calypso, ska, rocksteady, roots reggae, rockers & early dancehall. 

 

 Καλή ακρόαση και rendez-vous την επόμενη εβδομάδα! 

χωρις σχόλια2 - Καλοκαιρινό ανάγνωσμα για την παραλία!

ανέβηκε στις 15-Aug-2011 από Lambros_Fatsis

 
http://lfatsis.posterous.com/65737312

χωρις σχόλια3 - !Συνέντευξη & mixtape Boulevard Soundsystem για το Hip Sound!

ανέβηκε στις 14-Aug-2011 από Lambros_Fatsis


http://hipsound.blogspot.com/search/label/the%20Sunday%20paper

χωρις σχόλια4 - η 1η ραδιοφωνική μετάδοση του νέου άλμπουμ του Wayne Lotek

ανέβηκε στις 30-Jul-2011 από Lambros_Fatsisclick to listen

καλό καλοκαίρι σε όλους!

περισσότερα για το άλμπουμ εδώ 

http://radiobubble.gr/el/blog/lambros-fatsis/9177/1-neoy-album-wayne-lotek-home-w-bs-23-00-0-00

σχόλια 2

by sotomi - Καλές διακοπές! Επιστροφή τον Σεπτέμβρη!

by fkatsa - Ευχαριστούμε για το άλμπουμ.. Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές.5 - !ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ 1η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ NEOY ALBUM ΤΟΥ WAYNE LOTEK ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ AT HOME W/BS. ΑΠΟΨΕ 23:00-0:00!

ανέβηκε στις 29-Jul-2011 από Lambros_Fatsis

 

 

TRACKLISTING

 

Dreader That Dread ft. Jimmy Screech

Rebel Hifi ft. Spikey T 

Rudest Dude 

Still Splendid feat Roots Manuva

The Hiatus ft. Rucl 

Mile High Dub 

Sundance ft Rucl 

Rude To Your Parents 

Drink Triples, See Double Act Single 

Tip Toe Skank 

Never Gonna Drink Again 

Don't Want No ft. Midnight Republic & Florelie Escano 

International Rudeboy 

 

 Καλή ακρόαση και καλό καλοκαίρι!

χωρις σχόλια6 - !ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ AT HOME W/BOULEVARD SOUNDSYSTEM ΑΠΟΨΕ 23:00-0:00 @radiobubble!

ανέβηκε στις 22-Jul-2011 από Lambros_Fatsis

thumbs_wearyoutotheball_0.jpgthumbs_peaceandlove.jpgthumbs_moodforlove.jpg 

 

Εν μέσω θέρους και τελετών λήξης για τις περισσότερες εκπομπές στην κοινότητα και τη συχνότητα του radiobubble, αλλά χωρίς να αποχωριζόμαστε την αγγλοσαξονική μας συγκρότηση, προειδοποιούμε για τον αποχαιρετισμό μας στην απόψινή εκπομπή την οποία θα μονοπωλήσουν για μια ακόμα φορά αγαπημένα original 7ίντσα...μέχρι την επόμενη εβδομάδα όπου σας λέμε αντίο παροουσιάζοντας για πρώτη φορά και κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα (λόγω συνεργασίας μαζί του) το album International Rude Boy του (Wayne) Lotek!

 

Καλή ακρόαση!

 

 

 

χωρις σχόλια7 - !Version to Version special: Οι "αντικριστοί καθρέφτες της reggae" ΑΠΟΨΕ 23:00-0:00 @ At Home w/Boulevard Soundsystem!

ανέβηκε στις 15-Jul-2011 από Lambros_Fatsis

 

 "Version" στο λεξιλόγιο της τζαμαΐκάνικης μουσικής σημαίνει την instrumental πλευρά ενός single, το rhythm track η αυτό που στην πρωΐμη ιστορία της reggae ονομάζουμε 'dub' πριν αυτό να καταλήξει ένας όρος που προκαλεί σύγχυση παρά εδραιωμένο (και επομένως σύμφωνο με όλους) σημείο αναφοράς. Έτσι λοιπόν κάθε single 'κυοφορούσε' και το 'άδειο' instrumental του στην άλλη πλευρά ώστε να δίνεται ο χώρος και ο χρόνος στον Dee Jay (MC στο Αγγλοαμερικάνικο context) να 'ριμάρει' πάνω στο ρυθμό που στροβιλίζεται στα πικάπ του selector ενός soundsystem...

 

... Με την πάροδο του χρόνου όμως και την εκλέπτυνση του διαλόγου μεταξύ προ-ηχογραφημένης version και ζωντανού toasting/chatting/rhyming ο όρος version άρχισε να σημαίνει επίσης διαφορετικές εκδοχές πάνω στο ίδιο 'riddim' έτσι ώστε να προκύπτει ένα εντελώς καινούργιο κομμάτι εντέλει! 

 

Πολλοί μελετητές/ερευνητές/εθνογράφοι/ανθρωπολόγοι όπως ο Kamau Braithwaite και ο Barry Chevannes (Rastafari: Roots and Ideology) μάλιστα θεωρούσαν αυτή την τεχνική και μέθοδο παρέμβασης στο προηχογραφημένο υλικό ως τη μεγάλη 'σημειολογική δημοκρατία της τζαμαΐκάνικης μουσικής' αφού επέτρεπε στον καθένα να 'μιλήσει΄ελεύθερα και ανενδοίαστα 'πάνω' στο riddim της επιλογής του! 

 

Ακριβώς σε αυτή την ζωντανή, δημιουργική  'κινητική προφορικότητα' όπως θα την ονομάσει ο Cornel West είναι αφιερωμένη η αποψινή εκπομπή από ένα αμετανόητο πιστό της version-to-version παράδοσης των τζαμαΐκάνικων soundsystem!  

 

Καλή ακρόαση!  

 

 

 

χωρις σχόλια8 - BS double bill *on air* 23:00-0:00 @radiobubble & *live* w/ Serocee @ Sticky Mike's 2-3am (Brighton, UK)

ανέβηκε στις 08-Jul-2011 από Lambros_Fatsis

χωρις σχόλια9 - ...'ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ' ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ AT HOME w/ BS. ΑΠΟΨΕ 23:00-0:00...

ανέβηκε στις 01-Jul-2011 από Lambros_Fatsis

 
 
Με αφορμή τον 'χημικό πόλεμο' που έχει ξεσπάσει στους δρόμους των Αθηνών, η αποψινή εκπομπή επιχειρεί έναν παραλληλισμό μεταξύ 'χημικού' και 'ηχητικού πολέμου' όπου το απωθητικό 'ψέκασμα' των μαζών από την ΕΛΑΣ στην πλ.Συντάγματος παρομοιάζεται με τις τεχνικές 'ηχητικού' πολέμου που έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί ως μέσο καταστολής και εργαλείο βασανισμού από τα αμερικανικά στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας, και το Guantanamo Bay ανάμεσα σε πολλά άλλα παραδείγματα που απλόχερα προσφέρει το βιβλίο Sonic Warfare του Steven Goodman, λέκτορα στο University of East London, 'αφεντικού' του Hyperdub label και dubstep παραγωγού με το ψευδώνυμο Kode09. 
 
Πέραν της κριτικής του ηχητικού πολέμου ως εργαλείο τρόμου, η αποψινή εκπομπή όπως και το βιβλίο του Steven Goodman εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο το τζαμαικάνικο soundsystem χρησιμοποεί παρόμοια πολιτική δονήσεων και συχνοτήτων ως 'απάντηση' στο status quo οικοδομώντας έτσι την κοινωνική αντίδραση και εξέγερση, οργανωμένη ηχητικά, στην επιβεβλημένη ακουστική οικολογία του τρόμου συνιστώντας έτσι ηχητικές μικροκοινωνίες εν κινήσει και επομένως υπαρκτά κοινωνικά κινήματα που αντιστέκονται με τη χρήση της τεχνολογίας φιλτραρισμένη μέσα από τα ηχοσυστήματα μεγατόνων, άρρηκτα συνδεδεμένα από την τζαμαικάνικη μουσική κουλτούρα των soundsystem.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο του S.Goodman θα βρείτε εδώ:
 http://mitpress.mit.edu/catalog/item/default.asp?tid=11890&ttype=2
 
Καλή ακρόαση! 
 
 

χωρις σχόλια10 - !Απάντηση στο Subradio ΑΠΟΨΕ 23:00-0:00! *Soundclash on air*

ανέβηκε στις 24-Jun-2011 από Lambros_Fatsis

χωρις σχόλιαpage 1 of 10 >>