12 posts by Nikos Jah-vellas

page 1 of 2 >>


1 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Κουρέλες

ανέβηκε στις 03-Jun-2011 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Το πρώτο μέρος της εκπομπής της Τετάρτης, 01/06/11, όπως μεταδόθηκε ζωντανά. Ατάκες και μουσικές απ' τα "Κουρέλια", του Νίκου Νικολαίδη, και όχι μόνο. Guest Star: Καλλιόπη Τακάκη. Καλό μήνα! *

*Τα τραγούδια στο πρώτο Σχόλιο. 

σχόλια 3

by Nikos Jah-vellas - Ebb Tide, Platters* Cry me a river, Julie London* Send me some lovin', Little Richard* See you later, alligator, Bill Haley & His Comets Fujijama Mama, Wanda Jackson Rock around the clock, Bill Haley & Comets Hot Toddy, Julie London* Bo Diddley, Bo Diddley* Mama Oom Mow Mow, Rivingtones Oh Glendora, Perry Como* Bye Bye Love, Everly Brothers It's Over, Roy Orbison* Chantilly Lace, Big Bopper* Smoke gets in your eyes, Platters* Summertime Blues, Eddie Cochran Break it to me gently, Brenda Lee* Lucille, Everly Brothers* Let's Have a Party, Wanda Jackson Fool No 1, Brenda Lee* Misty, Sarah Vaughan* Johny Guitar, Peggy Lee* Lucille, Little Richard Με αστερίσκο: τα κομμάτια που ακούγονται όντως στην ταινία. Το Chantilly Lace εκεί από τον Jerry Lee Lewis.

by Σταυρούλα - Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

by Nikos Jah-vellas - Να'σαι καλά, Σταυρούλα!2 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Jazzbang

ανέβηκε στις 26-May-2011 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Η εκπομπή της Τετάρτης 25/05/11. Jazz και όχι μόνον! Ακούγονται μεταξύ άλλων: John Coltrane, Ornette Coleman, Sun Ra, Charles Mingus, αλλά και Medeski, Martin & Wood, Weather Report, Al Di Meola, Oddjob. Καλή ακρόαση. 

 

χωρις σχόλια3 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Mellow-D

ανέβηκε στις 07-Apr-2011 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Είπα να ανεβάζω εκπομπή, όταν βγαίνει κάτι καλό. Ιδού λοιπόν, η εκπομπή της 06/04/11, όπως μεταδόθηκε ζωντανά στο radiobubble και, αν κρίνω απ' την ανταπόκριση, μάλλον καλή ήταν. Την πρώτη ώρα κινούμαστε σε τροπικούς ρυθμούς,  τη δεύτερη στις γνωστές Soul εμμονές. Καλή ακρόαση!

χωρις σχόλια4 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Slippery when wet

ανέβηκε στις 14-Jan-2011 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Η εκπομπή της Τετάρτης 12/01/11, όπως μεταδόθηκε ζωντανά. Λίγα λόγια για την υπόθεση. Ο οδηγός, με δίωρη πλέον βάρδια, με τα γνωστά προβλήματα λόγω μείωσης επιδομάτων και με τα μπατζάκια μούσκεμα απ' τη μπόρα, ξεκινάει παρ' όλα αυτά με cool προθέσεις και απόλυτα συγκεντρωμένος. Όμως η κοινότητα με mails, tweets και φωνασκίες στο meeting space της Ιπποκράτους θα του αποσπάσει την προσοχή και... (Δίδαγμα: Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν).

χωρις σχόλια5 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Soul 'n' Soul

ανέβηκε στις 30-Nov-2010 από Nikos Jah-vellasclick to listen

 

Habemus PC!!! Habemus Wave Lab!!!! Μετά από μήνες το Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν και πάλι στο site!!! Η εκπομπή της Τρίτης 30/11/10, γεμάτη καλή, κλασσική και Nu Soul.  Καλή ακρόαση!!! 

χωρις σχόλια6 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Film Musique

ανέβηκε στις 26-Oct-2010 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Η εκπομπή της Τρίτης 26/10/10. Κλασικά θέματα και τραγούδια από από αγαπημένα films και συνθέτες, ήτοι, Nino Rota, Michael Nyman, Henry Mancini, Ennio Morricone, Gustavo Santaolala, αλλά και Shantel. Καλή ακρόαση! 

χωρις σχόλια7 - Μην Ομιλείτε εις τον Οδηγόν - Lemonostifel!

ανέβηκε στις 22-Jun-2010 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Η εκπομπή της Τρίτης 22/06/10, όπως μεταδόθηκε στο ζωντανό πρόγραμμα της Ραδιόφουσκας. Καλεσμένοι οι Γαβρίλης και Νέστορας, μέλη της μπάντας Λεμονοστιφέλ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σας τους γνωρίζουμε, και παίζουμε το πρώτο τους δισκάκι, ένεκεν του live τους στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη. (Έμεινε μια διπλή πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι ας αφήσουν σχετικό σχόλιο).

Στο δεύτερο μέρος,  ο Jah παίζει τα δικά του...

χωρις σχόλια8 - Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν-Psychedelica

ανέβηκε στις 04-Jul-2009 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Psychedelia, Acid, Folk Rock 1965-1971! Starring: The Kinks, The Byrds, Great Society, Jefferson Airplane, Lee Malory, Love, Tim Buckley, The Smoke, Blues Magoos, Donovan, Music Machine, The Flowerpot Men, Country Joe & the Fish, Grateful Dead, The Other Half, Beatles, Pink Floyd, Traffic, The Mirror, Frank Zappa & Mothers, Fairport Convention, Ellen Margulies, Chocolate Watchband, Pretty Things, The Litter, The Corporation, Gypsy, The Wizzards from Kansas... Ένα δίωρο ταξίδι με τον Οδηγόν ντοπέ.

σχόλια 10

by Mafalda - Φαντάζεσαι μάλλον πώς πήγαινε η δουλειά σου αυτή με τον ψυχεδελικό καιρό της Αθήνας εδώ και μερικές ώρες ... μεταξύ μας, μεταξύ όλων των άλλων (τις μουσικές σου επιλογές εννοώ!), αυτό που καταζήλεψα και δεν μπορούσα γμτ να έχω, ήταν το ΠΟΤΑΚΙ! Και χωρίς αυτό όμως, ήταν το διωράκι πραγματικά ... some other drum! :))

by jane-avril - Πολύ την ευχαριστήθηκα την εκπομπή!Το 'χω πει εγώ, τότε πρέπει να ζούσα ως νέα,τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά.Χιππις και τα σχετικά,αντιπολεμικό κίνημα.....

by Tsatsman Guru - Nick The Greek (Hippie) !!! Η εκπομπή είναι fuckin' good και ευτυχώς πρόλαβα τα τελειωματά της (σαν εποχή) και ευτυχώς και πάλι που σηματοδότησαν τη μουσική μου παιδεία.Αυτά ενδεχομένως ψάχνω να βρω σε καινούρια ακούσματα που θα με ακουμπήσουν όπως τότε (αλλά και σήμερα) ,αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι εξαιρέσεις που θα με κάνουν να "μείνω" σε μιά μπάντα.Σαφώς και ο κόσμος προχωράει ,αλλά φίλε μου Nick τι να τον κάνω αυτό το κόσμο και τα μίζερα ακουσματά τους όταν έχω τέτοιο πλούσιο και πρωτογενές υλικό ? .Απ'όλους τους καλλιτέχνες που έβαλες σήμερα βρες μου μερικούς που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια σήμερα απέναντι σε αυτούς που έγραψαν ιστορία.Δεν ισοπεδώνω τους σημερινούς καλλιτέχνες απλά(επαναλαμβάνω) ότι δύσκολα κάποιος σήμερα θα με ακουμπήσει.Ισως γιατί τότε υπήρχαν ιδεολογίες,επαναστάσεις,κοινωνικά up side down,μελωδία,στίχος,αρμονία,τα παιδιά των λουλουδιών (κίνημα χιππις) και γενικά μία μόνιμη αναζήτηση με έκφραση τη μουσική και γέννηση ειδών αυτής αλλά και γράψιμο ιστορίας.Σε τι είδους αχταρμά θα πρέπει να ενταχθώ σήμερα?Για να μου πεί ποιός και τι μουσικά ή έστω τα μυνήματα που θέλει να μου περάσει μέσα από τη μουσική του?Οχι ότι τότε δε βγήκαν και σαβούρες αλλά είναι σαφώς πολύ λιγότερες και προκαλούν γέλιο οι τότε σαβούρες με τις σημερινές σαβούρες.Σε τι είδους αχταρμά θα πρέπει λοιπόν να είμαι για να ακούω?Σε ότι μου πασσάρει το mad ή το mtv,ή η πλύση εγκεφάλου από τα χαζοτράγουδα της εκάστοτε πολυεθνικής που βρήκε σα μέσο το ράδιο για να με κάνει και μένα "πρόβατο"?..Γι αυτά και άλλα πολλά και πάλι σε ευχαριστώ για την ωραία σου εκπομπή που με έκανε να γράψω με αφορμή αυτή,τις σκέψεις μου για το από που ξεκίνησα και που έφτασα 40 χρόνια τώρα.Ευτυχώς που πολλά νέα παιδιά ψάχνουν αυτή την εποχή και ανακαλύπτουν τα διάφορα διαμάντια,από διάφορα είδη μουσικής της εποχής,που όσο καλά και να είναι κρυμμένα δε παύει να είναι διαμάντια,όση σκόνη και λάσπη έχουν επάνω τους.This is history man and respect to that!!!! Guru says:I know what i like and i like what i know.

by rolling soul - την κατεβάζω και το επόμενο ΣΚ που θα εγκαταλείψω το άστυ θα με συντροφεύσει...να σαι καλά

by Nikos Jah-vellas - Μαφάλντα, δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο, οι άχρηστοι, να κάνουμε upload ποτάκια, ή άλλα οξέα, αλλιώς, ειλικρινά, θα σου έστελνα όχι ποτάκι, αλλά μπουκάλι! Σοφάκι, κι εγώ σ' εκείνη την εποχή το κόβω να ανήκεις, ιδεολογικοσυναισθηματικά, όπως κι εγώ, αλλά δε βαριέσαι, γλιτώνουμε μια κάποια αφέλεια, και τον κίνδυνο της μόδας... Tsats, με κάλυψες, αλλά επιμένω πως πάντα υπάρχει ελπίς, και για ακόμα καλύτερα! Rolling soul, καλά ταξίδια, όποτε κι όπου! Να' στε καλά, άνθρωποι, με τα μηνύματά σας μου φτιάξατε κι εσείς τη μέρα!

by Tsatsman Guru - Nick my man μόλις τελείωσα (οχι Πετρούλας Ευαγγέλιο) την εκπομπή για Carlos και ελπίζω εσύ και οι όλοι οι φίλοι να απολαύσουν τον Mamatzola (Carlos) σε αυτή τη 3ωρη εκπομπή που ανεβάζω τώρα.Δε σου λέω τίποτε. Αποθήκευσέ την και θα θυμηθείς τον Guru>Ever μαζί σου γιατί κάνεις ωραία μουσικά "ταξίδια".......Και για το Σοφάκι που μάλλον παρακολουθεί διάφορα της αφιερώνω το open invitation από Carlos.Εσένα (ασχέτου "μουσικής" εκτίμησης) σε κόβω προς Jingo μεριά.Και μια πληροφορία που δε πρόκειτα να την ακούσεις πουθενά αλλά ένας Guru οφείλει να περνάει διάφορα.To Jingo ανήκει σε έναν Νηγιριανό percassion-ίστα και ευτυχώς που ο Carlos δεν είναι αγνώμων και το είχε δηλώσει παλιότερα.Μη κοιτάς κάποιοι που δε τα ψάχνουν.Ευτυχώς όμως (για να ευλογησουμε και τα γένια μας) υπάρχουν "μουσικοί" "τυμβωρύχοι" σα και εμένα που τα ψάχνουν.Νάσαι και πάλι καλά φίλε για τις υπεροχες εκπομπές σου... Guru says:I know what i like and i like what i know.

by Nikos Jah-vellas - I will, dude. Νομίζω ότι το'πιασες: Jingo, Evil Ways, Soul Sacrifice μεριά! Γερά!

by Tsatsman Guru - @Nick my man ... και στην αρχή θα ακούσεις κάτι "δύσκολα" θέματα.Το treat που είναι στο πρώτο δίσκο του σε 9 λεπτη live ελτέλεση όπου είναι ένα ρεσιτάλ από μονο του.Επίσης από ένα δίσκο που δε κυκλοφόρησε ποτε Ελλάδα και είναι το καπάκι που έχω βάλει.Απαιχτο με δεξιοτεχνία που δε τη βλέπει ο άλλος ούτε στον ύπνο του.Nick μη το χάσεις στο υπόσχομαι ότι θάναι το κάτο άλλο "μαζεμένο" από Carlos. Guru says:I know what i like and i like what i know.

by Anonymous - @Tsatsman Guru Porcupine Tree

by Tsatsman Guru - @Anonymous ??????????????? Δε κατάλαβα περί Porcupine Tree?Αν εννοείς κάτι δε τόπιασα αν εννοείς να μπεί κάτι απο Porcupine Tree ή κάποιο αφιέρωμα μέσα είσαι....Αλλωστε ο Nick είναι ΟΚ και πιστεύω ότι δε θα έχει αντίρρηση.....!!!!!9 - Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν-SOUL POWER

ανέβηκε στις 21-May-2009 από Nikos Jah-vellasclick to listen

 Το Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν της Πέμπτης 21/05, όπως μεταδόθηκε ζωντανά. Ένα δίωρο με Soul, με κομμάτια ένα κι ένα. Enjoy!!!!

σχόλια 2

by llama doble - μα είναι δυνατόν να αποφεύγεις τη soul??? ευτυχώς επανόρθωσες επαξίως! εύγε!

by domni zef - ωραία εκπομπή! σωστή παρέα! μην ομιλείτε στην αρχιτεκτόνισσα, σάββατο βράδυ στο γραφείο...10 - Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν

ανέβηκε στις 30-Mar-2009 από Nikos Jah-vellasclick to listen

Αφιέρωμα Tom Waits, μέρος δεύτερο. Άργησα λιγάκι, αλλά περίμενα τις σωστές συνθήκες. Συνεχίζουμε από το Big Time, του 1988, μέχρι το Orphans, του 2006.

σχόλια 2

by Tsatsman Guru - Μπράβο Nick,έθιξες έναν από τους καλλιτέχνες που γουστάρω.Μαθητής του Μπουκόφσκι και εξαίρετος performer με το δικό του ιδιαίτερο στυλ,που τον καθιέρωσε κιόλας.Πολύ καλή εκπομπή και αν σου ξέφυγαν μερικά καταννοώ το χρόνο εκπομπής.ΥΓ:Μπορεί να έχει εκπέσει ΤΟ νόημα του προλεταριάτου αλλά ποτέ δε θα γίνει συνώνυμο του περιθωριάτου.Απόδειξη:Κάποτε εν έτει 1989 βρέθηκα δια μέσου μιάς τότε εκπομπής να ψωνίζω δίσκους σε ένα flea market στο Amsterdam με γαμώ τα κρύα.Το βράδυ μας πήγαν σε διάφορα μπαράκια.Οπου μπαίνω σε ένα κάθομαι στο μπαρ ακούγοντας Blues και παραγγέλνω.Ξαφνικά νοιώθω κτύπο στον ώμο και ένα τύπο να μου λέει Αγγλικά:you got a light man?Του δίνω φωτιά και λέω,ρε που τον ξέρω?.Ο τύπος συστήνεται και λέει : my name is Tom.What's yours?Και του λέω Billy.Από τότε έχω επικοινωνία με Tom Waits.Γαμώ τα άτομα.Αντε τώρα να περιμένεις ότι σε ένα ξενυχτάδικο στο Amsterdam θα τα έπινες δίπλα δίπλα με τον άρχοντα(της μουσικής που αντιπροσωπεύει).Απ τη μεριά η capitala του να πας(όταν δεν έχεις τα μέσα),κ απ την άλλη η απλότητα μιάς τυχαίας γνωριμίας.Αλλά αυτός είναι ο Tom Waits:Fublin' with the blues.Σε ευχαριστώ για τα ωραία ακούσματα και άσχετα αν τα έχω όλα.Το δέσιμο μετράει και το πως το πασσάρεις.ΝΆΣΑΙ ΚΑΛΆ. John Lennon said: "Music is everybody's possession. It's only publishers who think that people own it." Guru says:I know what i like and i like what i know

by Nikos Jah-vellas - Χαίρομαι που γούσταρες. Και για μένα ήταν μια ευκαιρία να τον ξανακούσω, μετά από μερικά χρόνια αποτοξίνωσης (απ' τον Waits). Και είναι πάντα το ίδιο ωραιότατος και σωστός.page 1 of 2 >>