56 posts by Panos_Michail

page 1 of 6 >>


1 - μελοdramaREMIX #77

ανέβηκε στις 13-Nov-2010 από Panos_Michailclick to listen

photo by gglolita

ο Άρης-mr enteka-Δημοκίδης επισκέπτεται το μελοdramaREMIX λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και μιλάμε  για τη συγγραφική αφορμή που τον έφερε στην Αθήνα, για τις χαρρυκλινίζουσες αποχρώσεις του Δήμου Καλαμαριάς, για τις εντυπώσεις του από την αθηνέζικη κακλαμανοκαμινική αναμέτρηση και τη "κρυμμένη" συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στην Ελευθεροτυπία, για τον αναδυόμενο αστικό ακτιβισμό με αφορμή τους atenistas και για τη φοβία απέναντι στο mainstream. 

(έκτακτος guest στο δεύτερο μισάωρο mr chaka-Khan  από τo arxediamedia.blogspot.com:-)

 

σχόλια 1

by kaloutsiki - mmmmainstream? όλοι εμείς βασικά είμαστε mainstream το άλλο είναι κάτι άλλο :Ρ φιλιά σε όλους! Άρη ελπίζω να σε γνωρίσω κάποτε κι από κοντά.2 - μελοdramaREMIX #76

ανέβηκε στις 01-Aug-2010 από Panos_Michailclick to listen

το τελευταίο μελοdramaREMIX της σεζόν με καλεσμένη την επιμελήτρια και θεωρητικό τέχνης Μαρίνα Φωκίδη.
 

photo by Spyros Staveris
photomanipulation by gglolita

 

σχόλια 1

by Panos_Michail - Photobucket3 - μελοdramaREMIX #75

ανέβηκε στις 25-Jul-2010 από Panos_Michailclick to listen

ο Γιάννης Παλαμίδας καλεσμένος @ μελοdramaREMIX συνομιλεί με τον Πάνο Μιχαήλ και θυμάται το ροκ ξεκινημά του με τους Apocalypsis, εξιστορεί σαμποτάζ-ειες αναμνήσεις από τη δύσκολη μουσικά γι' αυτόν δεκαετία του 80, μιλάει για την καταδυσή του στον λενοπλατωνικό Καβάφη και την εμπειρία του να κηδεύεις τον ψευδοακαδημαϊσμό και την πένθιμη πλήξη (παρέα με την Πλάτωνος) με τις προσήκουσες τιμές, μιλάει για τον "Δωρητή Σώματος" τον πρόσφατο δίσκο του, αναλύει με διαύγεια τους κυκλικούς σπινθηρισμούς του χρόνου και τις λαβυρινθικές διαδρομές της επιτυχίας ξέροντας πια τις διδακτικές φωτοσκιάσεις της αποτυχίας και πως η τέχνη ανταλλάσσει το σκοτάδι και τη σκόνη της ψυχής.  με όνειρα, φως και αινίγματα. 

σχόλια 2

by Panos_Michail - Photobucket

by enteka - μπράβο4 - μελοdramaREMIX #74

ανέβηκε στις 18-Jul-2010 από Panos_Michailclick to listen

πριν 2 χρόνια περίπου ο Άρης Δημοκίδης (ο μπλόγκερ enteka για τους παρεπιδημούντες τη μπλογκόσφαιρα) μου είχε ζητήσει να του γράψω ενα guest-ποστ για το μπλόγκ του (http://blo.gr/1wh). τα 11 μυστικά ήταν αυτό το ποστ τ' οποίο αποτέλεσε τον καμβά και του σημερινού μελοδράματος σε συνδυασμό με επιλογές απο το Ηοmeland το νεο δίσκο της Laurie Anderson καθώς και απ' την υπόλοιπη δισκογραφιά της.

 

 

σχόλια 1

by Panos_Michail - Photobucket5 - μελοdramaREMIX #73

ανέβηκε στις 11-Jul-2010 από Panos_Michailclick to listen

με τον ποιητή και συγγραφέα Βασίλη Αμανατίδη καλεσμένο @ μελοdramaREMIX μιλάμε για τη πρόσφατη μεταφρασή του στα ποιήματα του e.e.cummings, για τους πρώτους φόβους της παιδικής ηλικίας,για το διαρκές παιχνίδι της γραφής, για τη συγγραφική μετάβαση στη νέα εποχή, για το χτίσιμο συμμαχιών και δικτύων με φόντο το "ροδώνα" της κρίσης,για τον υπόκωφο θυμό και την επώδυνη συνειδητοποίηση. για την ανάγκη που πηγάζει από μέσα μας και γίνεται δρόμος. ζωής.

photo by gglolita 

σχόλια 1

by Panos_Michail - Photobucket6 - μελοdramaREMIX #72

ανέβηκε στις 04-Jul-2010 από Panos_Michailclick to listen

 

o Σπύρος Στάβερης καλεσμένος @ μελοdramaREMIX μιλάει για την εικόνα και τη δυναμή της, για τα νευρωτικά γέλια της γενιάς του Μαη του 68 και τις υπεκφυγές της, για το πλάγιο νόστο και την ανακάλυψη της τυχαιότητας, για τα χρόνια του 01 και τη γνωριμία του με τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, για το ατέρμονο παιχνίδι της στάθμης του φωτός με το σκοτάδι. που όλοι παίζουμε. και που πάντα θα τρέχει μέσα μας.

(μέχρι να το αιχμαλωτίσει ο Σπύρος;-)

 

 

φωτο Σ.Τσ. 

 

 

σχόλια 2

by Panos_Michail - Photobucket

by Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ - Ωραίος τύπος7 - μελοdramaREMIX #71

ανέβηκε στις 27-Jun-2010 από Panos_Michailclick to listen

ο greekgaylolita έχει καλεσμένους στο μελοdramaREMIX τον Αλέξανδρο Βούλγαρη (the Boy), τον Γιώργο Καρπαθάκη (Buildings @ night) και τον Άγγελο Γκιολή (Άγγελο Κυρίου) και συνομιλεί μαζί τους για το συνειδητό ξεσάλωμα και τους επιπόλαιους ηττημένους, για το θάνατο των μεταπολιτευτικών παρ-αβύσσων, για τη μυρωδιά του καινούριου που έρχεται,για τη χυδαιότητα της κρατικής βίας και τον αδιέξοδο τρομο-νόστο, για το ακατάβλητο πέπλο της μουσικής. και για την επιστροφή στην ομορφιά της ζωής (που τελικά είναι η μόνη απάντηση).

σχόλια 1

by Panos_Michail - Photobucket8 - μελοdramaREMIX #70

ανέβηκε στις 20-Jun-2010 από Panos_Michailclick to listen

 το μελοdramaREMIX με καλεσμένους τους ιδρυτές της knotArts http://knotarts.blogspot.com/


Θέμελη Γλύνατση
Γιάννη Κοτσώνη και
Βαγγέλη Μουσίκα

μιλάει μαζί τους για συνδέσεις και αποσυνδέσεις νοημάτων, για γενναίες νέες θετικότητες , για μονομαχίες κάτω απ τον καυτό ήλιο της κρίσης και αναρωτιόμαστε που πάει η καλλιτεχνική ροή όταν την αποζητάμε;

(στη Knot βέβαια;-)

 

σχόλια 1

by Panos_Michail - Photobucket9 - μελοdramaREMIX #69

ανέβηκε στις 13-Jun-2010 από Panos_Michailclick to listen

 ακούγοντας χατζιδακικά ρεμιξ και συζητώντας με τον Μανώλη

Ανδριωτάκη(http://andriotakis.wordpress.com/) για το twitter ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει και στο οποίο συμμετέχω, για τα social media και τον κρυφό παλμό τους, για τα στοιχήματα και τις υπερβάσεις. που μας περιμένουν όλους τελικά.

 

χωρις σχόλια10 - μελοdramaREMIX #68

ανέβηκε στις 06-Jun-2010 από Panos_Michailclick to listen

χωρις σχόλιαpage 1 of 6 >>