34 posts by frantzisp

page 1 of 4 >>


1 - Τρακ 19.7.2011 - Αγάπης πόθοι υπέρ Νίκου Γκάτσου

ανέβηκε στις 20-Jul-2011 από frantzispclick to listen

ill. Sasha Barr

χωρις σχόλια2 - Τρακ 14.7.2011 - Venceremos

ανέβηκε στις 14-Jul-2011 από frantzispclick to listen

 Εκπομπή - κλωστήριον θερινής ανάπαυλας υπό το μελαγχολικό βλέμμα της Φλέρυς Νταντωνάκη. // Ακούστηκαν μεταξύ άλλων: Venceremos (Ν. Ασιμου), Σαμπάχ (Θ. Παπακωνσταντίνου), Ηπειρώτικο κλαρίνο, Αφρικανικό σαξόφωνο, Μέρος της 7ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, το θανατερό νέο σινγκλ του The Boy Ξαπλώστρες - φέρετρα, Mashru3 Leila από το Λίβανο και Merrill Garbus από το Κονέκτικατ. 

χωρις σχόλια3 - Κάντο Χενεράλ - Τρακ - 5.7.2011

ανέβηκε στις 06-Jul-2011 από frantzispclick to listen

Simón Bolivar meets José de San Martín

  Κάντο Χενεράλ. Ξανά για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

  εικ. Η συνάντηση Σιμόν Μπολίβαρ και Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν (1822)

χωρις σχόλια4 - Έκτακτη εκπομπή: Την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στο radiobubble

ανέβηκε στις 30-May-2011 από frantzisp

Με τον επιστημονικό σύμβουλο της εταιρείας VPRC κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη θα συνομιλήσουμε στο στούντιο του radiobubble την Πέμπτη 2 Ιουνίου, 6 - 7 μ.μ. σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα την κοινωνική πραγματικότητα, την κινητοποίηση των πλατειών, τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι στην κυβέρνηση και την κρίση, ποια διαδρομή έχουν διανύσει ένα χρόνο μετά το σοκ του Μνημονίου.

χωρις σχόλια5 - Μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη / Τρακ 24/5

ανέβηκε στις 24-May-2011 από frantzispclick to listen

Τη νύχτα 22 προς 23 Μαΐου του 1963 χτυπήθηκε στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς δολοφόνους ο αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας Γρηγόρης Λαμπράκης. Το ηχητικό απόσπασμα όπως ακούστηκε στην εκπομπή Τρακ από αναπαράσταση - τρομακτικά επίκαιρης - ομιλίας του την Πρωτομαγιά του 2011 στο Σύνταγμα σε σκηνοθεσία και σύμφωνα με το σκεπτικό του Στέφανου Μονδέλου. Περισσότερα για το δρώμενο με ένα κλικ εδώ.

χωρις σχόλια6 - Η ισπανική άνοιξη και άλλα δαιμόνια / Τρακ 19/5

ανέβηκε στις 20-May-2011 από frantzispclick to listen

  Ο Παναγιώτης Φραντζής (@frantzisp) και o Γιάννης Νικολόπουλος (@xeirwn) σε μια εκπομπή με πρόχειρες σκέψεις για μια κινητοποίηση που υπόσχεται πολλά, τόσο κοντά μας πια. Επίσης λίγα λόγια για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Και φυσικά μουσικές.

χωρις σχόλια7 - [ Τρακ 19/4 ] με τον Λεωνίδα Βατικιώτη από την ομάδα του #Debtocracy

ανέβηκε στις 19-Apr-2011 από frantzispclick to listen

Μεγάλη Τρίτη, στην εκπομπή [  Τρακ] υποδεχόμαστε τον Λεωνίδα Βατικιώτη από την ομάδα του πολυσυζητημένου Debtocracy με ερωτήσεις πάνω στην ατζέντα της επόμενης μέρας. 

Η συνέντευξη αρχίζει λίγο μετά το 00:07:00 της ηχογράφησης.

σχόλια 1

by Αποστόλης - απ' τον Ιούνιο πέρισυ τα λέμε ;-) http://radiobubble.gr/el/audio/72628 - Σουρεαλισμός και προσαγωγές στο Σύνταγμα (youtube)

ανέβηκε στις 25-Mar-2011 από frantzisp

χωρις σχόλια9 - Σουρεαλισμός και προσαγωγές (Αναδημοσίευση και βίντεο για τα χτεσινά σκηνικά στην πλατεία Συντάγματος)

ανέβηκε στις 25-Mar-2011 από frantzisp

Σύνταγμα, 24 Μαρτίου 2011. Πριν ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών, πριν συμβεί το παραμικρό. Προσαγωγές εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών. Προσαγωγές και σκεπασμένων με νάυλον σακούλες ανδρείκελων - υλικό μιας αθόρυβης αλλά στοχευμένης εικαστικής παρέμβασης με θέμα την ανεργία. Γέλια, φωνές, αμηχανία. Βέβαια ο πολύς κόσμος θα μάθει απ' τα κανάλια το βράδυ ό,τι βολεύει, πως κάποιοι ήθελαν να χαλάσουν την παρέλαση, τα γνωστά. Το βίντεο που ακολουθεί δεν έχει μοντάζ ούτε σχολιασμό. Είναι όσα έγιναν. Προσοχή: Η γελοιότητα των σκηνών μπορεί να κρύβει έντεχνα έναν πολύ μεγάλο πανικό των κυβερνώντων ή μια σοβαρότατη απειλή για όλους εμάς. Την απαγόρευση της διαμαρτυρίας, της διαφορετικής άποψης, τη λογοκρισία και την ωμή βία κατά πάντων. Η απάντησή μας δεν πρέπει να είναι άναρθρη κραυγή, που αλέθεται από τα υπέρτερα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει το σύστημα. Η απάντηση είναι η ακόμα πιο προσεκτική επιλογή των λέξεων και των πράξεων.

 

http://oloistodromo.blogspot.com/

 

 

χωρις σχόλια10 - Ο Αλέξανδρος Μιστριώτης στο Τρακ / 17/3

ανέβηκε στις 19-Mar-2011 από frantzispclick to listen

Στο στούντιο του radiobubble, Πέμπτη βράδυ, χτυπήσαμε σε φλέβα ποίησης και την αφήσαμε να τρέξει. Μιλήσαμε και ακούσαμε τον Αλέξανδρο Μιστριώτη να μας διαβάζει για την ανθρωπότητα σε καιρό κρίσης, τη μνήμη των αισθημάτων και την αναζήτηση της γνήσιας συγκίνησης. Κείμενα, ανθρώπινα σημεία επαφής και κομμάτια μουσικά κάτω από διαρκή ανασύνταξη σκηνοθετικής γραμμής. Ακούστε...

 

εικ.: Σύνθεση του ιδίου, "Raymond Russel a pied..."   [via flickr]

χωρις σχόλιαpage 1 of 4 >>