49 posts by radio_sociale

page 1 of 5 >>


1 - Radio_Sociale Live - 08/09/2011

ανέβηκε στις 11-Sep-2011 από radio_socialeclick to listen

Το Radio_Sociale είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που συνήθως επιχειρεί να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα κλέβοντας ιδέες/ φράσεις από εφημερίδες, βιβλία και κυρίως blogs. Ενιότε επιχειρεί απλά να εκφράσει τη διάθεση του δημιουργού της.

Αυτή τη φορά τα λόγια ανάμεσα στα τραγούδια εμπνευσμένα από posts των του κανενός το ρόδο/ πορτατίφ/ ο δύτης των νιπτήρων

χωρις σχόλια2 - Radio_Sociale Live - 23/06/2011

ανέβηκε στις 24-Jun-2011 από radio_socialeclick to listen

Το Radio_Sociale είναι μια εκπομπή που συνήθως επιχειρεί να σχολιάσει την
επικαιρότητα παρουσιάζοντας κείμενα που γράφτηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά και (κυρίως) blogs.

Αυτή τη φορά τα λόγια ανάμεσα στις μουσικές σχετικά με το θέμα "Δημοσιογραφία των Πολιτών" (Citizen Journalism). Με αφορμή μια τηλεφωνική συζήτηση με τον Αστέρη Μασούρα (@asteris)

χωρις σχόλια3 - Radio_Sociale Live - 16/06/2011

ανέβηκε στις 16-Jun-2011 από radio_socialeclick to listen

Το Radio_Sociale είναι μια εκπομπή που συνήθως σχολιάζει την
επικαιρότητα παρουσιάζοντας κείμενα που γράφτηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά και (κυρίως) blogs.

Αυτή τη φορά, τα λόγια ανάμεσα στις μουσικές βασίζονται σε σκέψεις σχετικές με τη διαδήλωση του Συντάγματος στις 15/6.

 

χωρις σχόλια4 - Μια σύντομη ανασκόπηση της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

ανέβηκε στις 02-Jun-2011 από radio_sociale

(Οι αποφάσεις που πήρε και τα γεγονότα που τη "σημάδεψαν". Έως τώρα. Όχι κλίμα, όχι απόψεις)

 

- Αποφασίζονται κάποιοι διαδικαστικοί κανόνες. Τοποθετήσεις αρχικά διάρκειας 3 λεπτών και πλέον (λόγω μαζικότητας) διάρκειας 1,5 λεπτού. Χειροκροτήματα ή παλάμες που κουνιούνται για το "συμφωνώ", αντίχειρες που δείχνουν κάτω (και όχι γιουχαΐσματα) για το "διαφωνώ". Ομιλητές που επιλέγονται με βάση το χαρτάκι που κρατούν. Αρχικά με τη σειρά, στη συνέχεια μετά από κλήρωση. 

 

- Η συνέλευση επιθυμεί να διατυπώσει ένα κείμενο που θα τη συνοδεύει. Κάτι σαν "διακύρηξη αρχών", κάτι που θα περιγράφει το "γιατί ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος". Αρχικά προτείνεται μία λιτή σειρά φράσεων που λίγο- πολύ λέει τα εξής: "Οι λύσεις μπορούν να προέρχονται μόνο από εμάς. Δεν τις ξέρουμε. Θα τις αναζητήσουμε στις πλατείες". Μετά από συζήτηση οι φράσεις εμπλουτίζονται. Υπάρχει διχογνωμία σχετική με τον τίτλο: Κείμενο, Μανιφέστο ή Ψήφισμα; Επιλέγεται το "ψήφισμα". Πως θα υπογράφεται όμως το ψήφισμα; Με αφορμή την υπογραφή, υπάρχει νέα διχογνωμία σχετική με το όνομα του κινήματος: Πραγματική Δημοκρατία Τώρα; Άμεση Δημοκρατία Τώρα; Πραγματικά Άμεση Δημοκρατία Τώρα; Επιλέγεται το "Άμεση Δημοκρατία Τώρα". Η συνέλευση τελικά καταλήγει στο (πρώτο) Ψήφισμα Λαικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος

 

- Σχηματίζονται ομάδες εργασίας, καθώς και θεματικές συνελεύσεις (αναλυτικά εδώ). Καλούνται οι συμμετέχοντες στη Συνέλευση να τις στελεχώσουν. 

 

- Μέσω του twitter (κυρίως Kostac_BS) γίνεται γνωστό στους συμμετέχοντες πως μέλη της ΧΑ επιτίθενται σε μετανάστες σε σταθμούς του μετρό. Η συντονιστική επιτροπή βρίσκεται σε αμηχανία σχετικά με το πως πρέπει να χειριστεί το θέμα επικοινωνιακά. Τελικά ανακοινώνει την επίθεση και καλεί την ομάδα περιφρούρησης να συγκεντρωθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας ώστε να επέμβει, αν χρειαστεί. Επικρατεί αναταραχή μικρής διάρκειας.

 

- Τόσο στις 31/05, όσο και στις 01/06 εντάσεις συνοδεύουν τις τοποθετήσεις που σχετίζονται με το θέμα "καλεσμα σε γενική πολιτική απεργία". Παρόλο που το 2ο Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος (29/05) περιέχει τη φράση "Καλούμε τους εργαζόμενους , τα σωματεία ,τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε γενική πολιτική απεργία ανεξάρτητα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ενωθούμε μαζί" κάποιοι ομιλητές ζητούν μια εκ νέου σαφή θέση εκ μέρους της συνέλευσης. Επίσης κατηγορούν τη συντονιστική επιτροπή για "ύποπτη" διάθεση αναβλητικότητας του ζντήματος. Τελικά το κάλεσμα σε γενική πολιτική απεργία ξαναψηφίζεται.

 

- Ψηφίζεται το διαδικαστικό της Συνέλευσης. Τα θέματα που θα συζητήθουν αποφασίζονται από τις 20.00 μέχρι τις 20.30 και βασίζονται σε προτάσεις των θεματικών συνελέυσεων (οι συζητήσεις των θεματικών συνελεύσεων προηγούνται της Λαϊκής Συνέλευσης). Τα θέματα συζητιούνται από τις 20.30 μέχρι τις 23.00. Στη συζήτηση περιλαμβάνεται και η υποβολή εκ μέρους των ομιλητών προτάσεων προς ψήφιση. Από τις 23.00 μέχρι τις 00.00 διατυπώνονται και ψηφίζονται οι προτάσεις που υποβλήθηκαν. Από τις 00.00 η Λαϊκή Συνέλευση μετατρέπεται σε Ανοιχτή Συζήτηση. Από την Ανοιχτή Συζήτηση μπορεί να προκύψουν θέματα που θα συζητηθούν την επόμενη μέρα στις θεματικές συνελεύσεις και από εκεί ίσως προωθηθούν στη Λαϊκή Συνέλευση.

 

- Μικροεντάσεις συνοδεύουν την ανακοίνωση εκ μέρους της συντονιστικής: "Πριν λίγο μίλησε στο zougla κάποιος από την ομάδα '300 έλληνες' και κατηγόρησε τους μετανάστες". Καποιοι συμμετέχοντες στη συνέλευση αποφασίζουν να ανεβούν στην Αμαλίας και να "νουθετήσουν" το μέλος της "ομάδας που προτείνει Δημοψήφισμα".

 

- Ένταση χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις τις σχετικές με το θέμα "η ομάδα περιφρούρησης παρέδωσε στην αστυνομία μετανάστη που βρέθηκε να κλέβει σκηνή". Η ομάδα περιφρούρησης αρχικά αποσιωπά το γεγονός και η πληροφορία δίνεται από κάποιους συμμετέχοντες στην Συνέλευση (και όχι στην ομάδα). Η ομάδα κατηγορείται για υιοθέτηση ρατσιστικών θέσων. Οι άνθρωποι της περιφρούρησης απαντούν: "Στους κόλπους μας υπήρξαν και κακοπροαίρετοι. Τους απομονώσαμε"

 

- Μαραθώνια συζήτηση (ξεκίνησε την πρώτη μέρα και συνεχίζεται) σχετικά με την κάλυψη της συνέλευσης, το live streaming. Αρχικά, εκφράζοντας την αντι-μηντιακή της διάθεση, η συνέλευση αποφάσισε την καθολική απαγόρευση μετάδοσης (απορρίφθηκε πρόταση της ομάδας του The Press Project). Στη συνέχεια και αφού έγιναν τοποθετήσεις κατά της "εσωστρέφειας" και του "αυτισμού", αποφασίστηκε άνθρωποι της ομάδας εργασίας "multimedia"να αναλάβουν αποκλειστικά τη βιντεοσκόπηση της συνέλευσης. Η ομάδα του Τhe Press Project προσφέρθηκε να παρέχει τεχνογνωσία. Αυτή τη στιγμή το live video της συνέλευσης μεταδίδεται τόσο από το site της συνέλευσης , όσο και από το site του The Press Project

 

-Συχνές ανακοινώσεις για συνελεύσεις που έλαβαν ή θα λάβουν χώρα σε γειτονιές της Αθήνας

 

Κλίμα συνέλευσης εδώ κι εδώ κι εδώ (από το βυτίο) 

Δείτε εδώ τα πρακτικά των συνελέυσεων 

Δείτε εδώ αναλυτικό storify από τον chaca-khan

χωρις σχόλια5 - Συζήτηση με τον masha_neval (Subbuteorema)

ανέβηκε στις 27-May-2011 από radio_socialeclick to listen

To Radio_Sociale συζητά για ποδόσφαιρο και πολιτική με τον masha_neval του blog subbuteorema. Με αφορμή τον τελικό του Champions League και τις διαδηλώσεις #Μ25gr.

χωρις σχόλια6 - Δελτίο ειδήσεων 26/05/11

ανέβηκε στις 26-May-2011 από radio_sociale


Είναι το beta δελτίο ειδήσεων της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών, σήμερα σε επιμέλεια του radio_sociale.

Εντός των τειχών:

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν χθες σε πλατείες μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης. Το κάλεσμα για τις πολλαπλές διαδηλώσεις προωθήθηκε μέσω των ιντερνετικών κοινωνικών δικτύων και στηρίχθηκε στο πρότυπο του κινήματος 15Μ της Ισπανίας.
Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για συγκεντρώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις σήμερα (και κάθε μέρα) στις πλατείες. Οι συγκεντρώσεις αντιμετωπίστηκαν από το χώρο του ελληνικού διαδικτύου με διάθεση αισιοδοξίας, αλλά και σκεπτικισμού.

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο, Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο συμβούλιο, που έχει ως θέμα του την κατάσταση στα θέματα της ελληνικής οικονομίας, θα συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του κοινοβουλίου.

Αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία προειδοποίησε πως «το σενάριο αποµάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η µεθόδευσή του». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τη δήλωση Δαμανάκη ή να ζητήσει την παραίτησή της. Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμέλια Τόρες τόνισε ότι στόχος της κ. Δαμανάκη ήταν να πείσει τους Έλληνες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Την πικρία της απέναντι στη στάση των προϊσταμένων της, αλλά και απέναντι στη στάση των Μ.Μ.Ε εκφράζει σε επιστολή της η ειδική ομάδα της ελληνικής αστυνομίας Υ.Α.Τ.  Στην επιστολή, που αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, γίνεται λόγος για καταπάτηση των ωραρίων εργασίας, καθώς και για επιπόλαιη και εσφαλμένη κριτική εκ μέρους της κοινωνίας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2, 9 και 15 Ιουνίου προανήγγειλε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, που αντιδρά στην αποχώρηση του Δημοσίου από τον Οργανισμό.

Διεθνείς ειδήσεις:

Συνελήφθη ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας και κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς. «Η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς αίρει ένα μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο της Σερβίας προς την ΕΕ», δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ,Στέφαν Φίλε

Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί από τις σημερινές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά. Ο ισχυρότερος αρχηγός φυλής στην Υεμένη, σεΐχης Σάντεκ αλ-Άχμαρ, κατηγόρησε τον Σάλεχ ότι οδηγεί τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Ισχυρή έκρηξη, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οφείλεται σε βόμβα,σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ήταν το beta δελτίο της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών σε επιμέλεια και εκφώνηση του radio_sociale . Μπορείτε και εσείς να στέλνετε τις ειδήσεις σας στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #rbnews και να παρακολουθείτε την ροή ειδήσεων στο radiobubble.gr/news.

χωρις σχόλια7 - Δελτίο ειδήσεων 19/05/11

ανέβηκε στις 19-May-2011 από radio_sociale

Είναι το beta δελτίο ειδήσεων της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών, σήμερα σε επιμέλεια του radio_sociale.

 

-Την παραίτησή του υπέβαλλε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, υπό το βάρος των κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης. Στη δήλωση που έκανε, επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως αρνείται τις κατηγορίες και τόνισε την επιθυμία του να προστατεύσει τον οργανισμό που υπηρέτησε. Οι δικηγόροι του κ. Στρος-Καν προτίθενται να ζητήσουν εκ νέου αποφυλάκιση του πελάτη τους με καταβολή εγγύησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων.
-Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» στη Νέα Υόρκη υποστήριξε πως στην περίπτωση που ο νέος γενικός διευθυντής δεν είναι Ευρωπαίος, η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την ελληνική κρίση, θα είναι σίγουρα πολύ πιο άκαμπτη. Όλα αυτά την ώρα που μαίνεται η σεναριολογία για τη διαδοχή.
-Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των ισπανών πολιτών απέναντι στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας και των γενικότερων πολιτικών επιλογών της χώρας. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά από κάλεσμα των κοινωνικών δικτύων και αναμένεται να κορυφωθούν στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. «Δεν είμαστε αντι-συστημικοί. Το σύστημα είναι αντι-εμείς» ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν.
-Απρόθυμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας φαντάζουν οι έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με στατιστική έρευνα της Public Issue για το ΣΚΑΙ το 72% του δείγματος δηλώνει ότι δεν έλαβε μέρος σε κινητοποιήσεις τo τελευταίο έτος. Η έρευνα εκτός των άλλων δείχνει και πως το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το Μνημόνιο έβλαψε τη χώρα.
-Οργισμένες αντίδρασεις προκάλεσε στο χώρο του διαδικτύου δήλωση της εκπροσώπου της επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα που παρομοιάζει τους λαθρομετανάστες με κατσαρίδες. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Παραλληλογράφος.  
-Μία από αυτές τις κατσαρίδες και συγκεκριμένα έναν Αφγανό πολιτικό πρόσφυγα αναζητούν οι ελληνικές αρχές με σκοπό την παροχή ασύλου και αποζημίωσης. Την εν λόγω εξέλιξη δρομολόγησε η καταδίκη που εισέπραξε η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2011 από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
-Νεκρός είναι 37χρονος Αφγανός που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο και κατηγορούνταν από τις αμερικανικές αρχές για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. Πρόκειται για τον 8ο κρατούμενο που πεθαίνει στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, το οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει.
-Υπέρ της μη κατάργησης των όπλων διασποράς τασσόταν η Ελλάδα 1.5 χρόνο πριν τη σχετική σύμβαση του Όσλο, σύμφωνα με το Wikileaks. Σηµειώνεται ότι η χώρα µας περιλαµβάνεται στο γκρουπ των δεκαεπτά κρατών παγκοσµίως που παράγουν όπλα διασποράς και δεν περιλαμβάνεται στο γκρουπ των 108 χωρών που συµµετέχουν στη σύµβαση για την κατάργησή τους. Σημειώνεται επίσης πως τα όπλα διασποράς θεωρούνται ως ο κατ’εξοχήν υπεύθυνος για τη δολοφονία αµάχων
-Τη βαθιά της ανησυχία για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΠΘ εξέφρασε με δήλωσή της η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Η ανησυχία έρχεται ως αποτέλεσμα των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης.
-«Καταλαβαίνω τον Χίτλερ, είμαι Ναζί, ας με σταματήσει κάποιος πριν πω κι άλλα» δήλωσε, πουλώντας τρέλα, ο Λαρς Φον Τρίερ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε για το φεστιβάλ Καννών. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τον χαρακτήρισαν persona non grata και τον απέβαλλαν.

 

Ήταν το beta δελτίο της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών σε επιμέλεια και εκφώνηση του radio_sociale . Μπορείτε και εσείς να στέλνετε τις ειδήσεις σας στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #rbnews και να παρακολουθείτε την ροή ειδήσεων στο radiobubble.gr/news.

χωρις σχόλια8 - Δελτίο ειδήσεων 12/05/11

ανέβηκε στις 12-May-2011 από radio_sociale

Είναι το beta δελτίο ειδήσεων της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών, σήμερα σε επιμέλεια του radio_sociale.

 

Εντός των τειχών
Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να λάμπει τόσο δια της υπερβολικής παρουσίας της, εκεί που δε χρειάζεται όσο και δια της παντελούς απουσίας της εκεί που χρειάζεται.

Όσον αφορά στην παρουσία της:
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου διαδηλωτή, που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εκτεταμένο αιμάτωμα στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από ξυλοδαρμό. Η κατάσταση του αντιμετωπίστηκε με άμεση χειρουργική επέμβαση. Ο κ.Παπανικολάου νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας τόνισε πως σπάνια έχει δει τόσο βίαια χτυπήματα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ακόμη ένας διαδηλωτής, 29 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφτασε στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμοραγία λόγω ρίξης σπλήνας

Πέρα από τα δύο κραυγαλέα συμβάντα, εξαιρετικά βίαιες υπήρξαν οι τακτικές της αστυνομίας και σε τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις όπως διαπιστώθηκε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν χθες στο ίντερνετ.

Όσον αφορά στην απουσία της:
Νεαρός άνδρας, ηλικίας 21 ετών και υπήκοος Μπαγκλαντές έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κάτω Πατήσια. Το συμβάν ήρθε να συνοδεύσει την προχθεσινή δολοφονία για την κάμερα.

Το σχολιο για την περίσταση που επέλεξε το δελτίο από το twitter ανήκει στον kiriakidding:"Αν θεωρείς ότι στη δουλειά σου μπορείς να κάνεις λάθη, γίνε ζωγράφος, όχι αστυνομικός".

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πορεία συμπαράστασης στο νεκρό της προχθεσινής επίθεσης για την κάμερα. Στην εμπροσθοφυλακή της πορείας η Χρυσή Αυγή.

Σε εξέλιξη επίσης στα προπύλαια η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυθαιρεσίες επίθεση των ΜΑΤ, την οποία διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και πολλές οργανώσεις της Αριστεράς.

Βέβαια υπάρχει ελπίδα:
«Eίμαστε Ελληνες. Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της πρότασης «Ζάππειο 2» για την έξοδο από την κρίση.

Υπάρχει και σοβαρός δημοσιογραφικός λόγος:
«Το κέντρο της πόληςέχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης,χρώµατος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκληµα» έγραψε στα Νέα ο Γιάννης Πρετεντερης

Κατά τα άλλα:
Το επίπεδο – ρεκόρ του 15,9% άγγιξε το επίσημο ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2011. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ο αριθμός των ανέργων εμφανίζεται αυξημένος κατά 30%.

Πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο μάθημα της έκθεσης. Εκτός των άλλων τους ζητήθηκε να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το διαδίκτυο στη διάδοση της γνώσης.

 

 

Διεθνής Επικαιρότητα
Στην Καλιφόρνια δεκάχρονο αγόρι κατηγορείται για το θάνατο του νέο-ναζί πατέρα του. Σύμφωνα με τον Guardian ο νεαρός φέρεται να πυροβόλησε την ώρα που δεχόταν τις διδαχές του πατέρα του περί ρατσισμού και βίας.

Σε τουλάχιστον δέκα ανέρχονται οι νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χθες το μεσημέρι την επαρχία Μούρθία της νότιας Ισπανίας.


Ήταν το beta δελτίο της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών σε επιμέλεια και εκφώνηση του radio_sociale . Μπορείτε και εσείς να στέλνετε τις ειδήσεις σας στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #rbnews και να παρακολουθείτε την ροή ειδήσεων στο radiobubble.gr/news.

χωρις σχόλια9 - Δελτίο ειδήσεων 05/05/11

ανέβηκε στις 05-May-2011 από radio_sociale

Είναι το beta δελτίο ειδήσεων της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών, σήμερα σε επιμέλεια και εκφώνηση του radio_sociale.

 

Εντός των τειχών
1. Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον τραγικό θάνατο των τριών τραπεζουπαλλήλων της Μαρφίν που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εξαιρετικά μαζικών διαδηλώσεων εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Με αφορμή την επέτειο εντάθηκε σήμερα στο διαδίκτυο η συζήτηση περί «μπαχαλάκηδων» και αναρχικού χώρου, περί πολιτικής βίας, περί των συνθηκών εργασίας, περί του τι θα συνέβαινε αν το τότε κοινωνικό ρεύμα αντίδρασης δεν νεκρωνόταν απότομα.
2. Αθώος με ομόφωνη απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων κρίθηκε ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών. Ο Σεισίδης παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του είχε επιβληθεί, λόγω φυγοδικίας. Σύμφωνα με σχόλιο του radiowar_ στο twitter ο αναρχικός μπορεί να αθωώθηκε, το κομμένο του πόδι όμως έφαγε ισόβια.
3. Αρνητικό ρεκόρ απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης καθώς για την περίοδο 2007-2013 έχει απορροφήσει έως σήμερα μόλις το 2,52% των χρηματικών δεσμεύσεων. Το απογοητευτικό ποσοστό αποκαλύφθηκε έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπανικολάου.
4. Διαγωνιστική διαδικασία θα ακολουθήσει τελικά η κυβέρνηση στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπροσωπο η διακρατική συμφωνία με το Κατάρ θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον η πρόταση του Κατάρ επικρατήσει στον διαγωνισμό.
5. Συνεχίζεται η κριτική κατά του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal+. Στη συνέντευξη που είχε δοθεί στις αρχές του 2010 ο Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να υποστηρίζει ότι το θέμα της παρέμβασης του ΔΝΤ στην Ελλάδα έκλεισε γρήγορα διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές συναντήσεις.
6. Κηδεύτηκε σήμερα ο Λάκης Σάντας, αφού προηγουμένως η σορός του είχε εκτεθεί σε λαικό προσκύνημα. Οι σημαίες σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς κυμάτισαν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.
7. Την κανονική διεξαγωγή των αγώνων πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε η κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό. Τα φαινόμενα διάλυσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκαναν τις προηγούμενες μέρες υπεραισθητή την παρουσία τους οδήγησαν την κυβέρνηση να προβεί σε αυστηρές συστάσεις προς την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Η πληροφορία που θέλει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να ανατριχιάζουν από το φόβο τους ελέγχεται ως ανακριβής.


Διεθνείς Ειδήσεις
1. Μονόπλευρες σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥΤ οι συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το δημοσίευμα υποστηρίζοντας πως ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ήταν άοπλος χαρακτηρίζει ως ανακριβή την ανακοίνωση του Πενταγώνου περί ανταλλαγής πυρών. Την ίδια ώρα εντείνονται τα ερωτήματα που πλαισιώνουν τον εν λόγω θάνατο, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα ότι δεν πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του νεκρού.
2. Ενέκρινε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Πορτογαλίας το πακέτο οικονομικής στήριξης της χώρας. Το πακέτο που η Λισσαβώνα διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έχει ύψος 78 δις ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος δήλωσε ότι οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Πορτογαλίας καθώς και σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 

Ήταν το beta δελτίο της διαδικτυακής κοινότητας του radiobubble και της κοινωνίας των πολιτών σε επιμέλεια και εκφώνηση του radio_sociale . Μπορείτε και εσείς να στέλνετε τις ειδήσεις σας στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #rbnews και να παρακολουθείτε την ροή ειδήσεων στο radiobubble.gr/news

χωρις σχόλια10 - Το Radio_Sociale 28/4/11...

ανέβηκε στις 28-Apr-2011 από radio_sociale

...δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω φορολογικών υποχρεώσεων.

Ραντεβού ξανά την ερχόμενη Τρίτη με ταινίες Α' προβολής.

 

χωρις σχόλιαpage 1 of 5 >>