668 posts by radiobubble

<< page 2 of 67 >>


11 - Γυρίσαμε από τη θάλασσα μαυρισμένοι και κεφάτοι ;-)

ανέβηκε στις 30-Aug-2011 από radiobubble

.

Το  radiobubble όπως ξέρετε είναι από εχτές ξανά στον αέρα.
.
 Κάποιοι από εμάς βέβαια βρίσκονται ακόμη σε διακοπές οπότε θα γίνεται για άλλη μια φορά κοινωνοί των κλασικών πλέον φθινοπωρινών αρρυθμιών του προγράμματός μας.
.
Μείνετε ήσυχοι, περί τα μέσα του Σεπτέμβρη θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα του radiobubble και η υπομονή σας θα ανταμειφθεί.
.
Επίσης περί τα μέσα του Σεπτέμβρη, θα βγει στον αέρα και το νέο site του radiobubble, το οποίο θα είναι λιγότερο ένα site και περισσότερο μια ιδέα.
.
Μέχρι τότε, μην παλεύετε άδικα να ανεβάσετε εκπομπή, το πιθανότερο είναι να ταλαιπωρηθείτε άνευ λόγου.
.
Το meeting space της Ιπποκράτους 146 είναι ανοικτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι, περάστε να ανταλλάξουμε ιδέες για το ραδιόφωνο συνοδεία αφεψημάτων.

 .

σχόλια 4

by Kostas Boukouvalas - Καλωσορίσατε καρντάσια!

by radiobubble - ;-)))

by duke_zappa - ποτε θα μππορουμε να κατεβασουμε με το καλο;

by Αποστόλης - πριν πέσει η κυβέρνηση, το πρόβλημα θα έχει λυθεί!12 - "To radiobubble και το σκεπτόμενο διαδίκτυο"

ανέβηκε στις 31-Jul-2011 από radiobubble

 Το παρακάτω κείμενο των Αποστόλη Καπαρουδάκη και  Παναγιώτη Φραντζή, δημοσιεύτηκε στα "Ενθέματα" της εφημερίδας Αυγή την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 με αφορμή τις συνεδρίες με γενικό θέμα «Η ζωή μας στο διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου τον Ιούλιο του 2011.

 

Αναλυτικότερα η θεματολογία είχε ως εξής:

*Πρώτη συνεδρία: «Εναλλακτική ενημέρωση» και «δημοσιογραφία των πολιτών».

*Δεύτερη συνεδρία: Μπλογκ: προσωπική έκφραση και δημόσια παρέμβαση,.

*Τρίτη συνεδρία: Από την πράξη στη θεωρία.

 

Με την αφορμή αυτή, το radiobubble, ευχαριστεί τα Ενθέματα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

 

 Το διαδικτυακό ραδιόφωνο radiobubble.gr, επί τέσσερα χρόνια, παραμένει στοίχημα μιας κοινότητας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανοικτή κουβέντα όχι με τον κόσμο του «γρήγορου ίντερνετ» αλλά του σκεπτόμενου διαδικτύου.

Ως ραδιόφωνο αντιμετωπίζει τη μουσική ως τέχνη, όχι ως εμπόρευμα. Ως μέσο επικοινωνίας λειτουργεί υπό την προϋπόθεση ότι κάθε παραγωγός έχει απόλυτη ευθύνη για τις εκπομπές του λογοδοτώντας μόνο στους ακροατές.

 

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής web 2.0 κοινότητας αισθητικά προσδιορισμένης. Το radiobubble, θεώρησε εξαρχής συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του «την κατάργηση της δικτατορίας των ειδημόνων» και απηύθυνε έκκληση προς τους «ακροατές» να γίνουν οι ίδιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Αποτέλεσε, έτσι, το ραδιοφωνικό αντίστοιχο της κουλτούρας των blogs, προσφέροντας τη δυνατότητα στον «ακροατή» να γίνει «παραγωγός», όπως τα blogs πρόσφεραν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γίνει δημιουργός-συγγραφέας-δημοσιογράφος.

 

Κι όλα αυτά, εξελίσσοντας την κουλτούρα που θεωρεί οικεία την τάση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής να αποτελέσει η ίδια έργο τέχνης, όπως αυτή «ορίστηκε» από το Τρίτο του Χατζιδάκι, το Θέατρο στο Ραδιόφωνο, τις εκπομπές της Ρηνιώς Παπανικόλα και των ραδιοπειρατών.

Τελικά, το radiobubble, ξεπέρασε και την "απόσταση" και "τον απρόσωπο χαρακτήρα του διαδικτύου". Και εκπέμπει από έναν ανοικτό σε όλους χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ένα «cafe/bar» που αποτελεί σημείο συνάντησης των πιο ενεργών μελών της διαδικτυακής κοινότητας, των σημερινών και των αυριανών παραγωγών του σταθμού.

 

Οι παραπάνω καινοτομίες δεν έρχονται από κάποιους αμετανόητους ιδεαλιστές. Η επανάσταση του διαδικτύου καθιστά εφικτή μια δημοκρατική στροφή στη συλλογή και τη διάθεση της πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνάμα αποτυπώνει την ευρύτερη τάση για πραγματική δημοκρατία στην παραγωγή και διακίνηση ιδεών, γνώσης και αγαθών σε μια κοινωνία ίσων και ελεύθερων προσωπικοτήτων.

 

Αυτή η δυναμική εκδηλώθηκε στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, στην «ισπανική άνοιξη», στα δικά μας «Ιουνιανά». Πολλή συζήτηση έγινε για τη σχέση που είχαν αυτές οι αναταραχές με τα social media. Σημείωνε ο αρθρογράφος του New Yorker Μάλκολμ Γκλάντγουελ πως τα σημαντικά κοινωνικά κινήματα ξεσπούν εκεί όπου γεννιόνται σοβαρές φιλίες προσώπων οπλισμένων με πίστη σε μια κοινή υπόθεση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντικαθιστούν αυτούς τους δεσμούς, το αντίθετο: βοηθούν να δημιουργηθούν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί ανθρώπων που δεν γνωρίζονταν μέχρι πρότινος και συναντώνται για έναν κοινό σκοπό.

 

Τα μεγάλα γεγονότα φέρνουν κοντά ανθρώπους που τα ζουν και προσπαθούν να τα ορίσουν. Η κοινότητα του radiobubble ενδυναμώθηκε μετά τον Δεκέμβρη του 2008 και τον φετινό Ιούνη. Πολλοί στήριξαν συνειδητά ένα «εναλλακτικό» –με τα ειδικά χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν– μέσο επικοινωνίας.

 

Τον Απρίλιο απευθύναμε κάλεσμα στην κοινότητα του διαδικτύου για συμμετοχή στην παραγωγή ειδήσεων χρησιμοποιώντας την ένδειξη #rbnews στη ροή πληροφορίας μέσω twitter. Με τη συνδρομή και επαγγελματιών δημοσιογράφων, συντάχθηκαν δελτία ειδήσεων. Το δίκτυο των ανταποκριτών υπήρχε, ο καθένας που βρισκόταν στο δρόμο με ένα κινητό, μπορούσε να μεταδώσει αυτό που έβλεπε. Η μέριμνα να είναι διασταυρωμένη και έγκυρη η είδηση που μεταδίδει το radiobubble/news απέδωσε καρπούς: η κατηγορία #rbnews έφτασε στην πεντάδα των πιο δημοφιλών στο ελληνικό twitter, μηνύματά της πέρασαν την πόρτα του αρχισυντάκτη της Guardian και άλλων διεθνούς εμβέλειας μέσων ενημέρωσης.

 

Η σοβαρότητα της ενημέρωσης απαιτεί χρόνο, εκπαίδευση, επαγγελματισμό. Ποιον επαγγελματισμό όμως; Για να κάνει τι; Το πρόβλημα της δημοσιογραφίας δεν είναι μόνο να αμείβει αξιοπρεπώς, μα κυρίως να είναι δημοσιογραφία.

Για αυτό, αν και συμβάλλει σε έναν πλουραλισμό, δεν αρκεί το «εναλλακτικό» εντός της ελεύθερης αγοράς. Απαιτείται η υπέρβαση της ίδιας της αγοράς.

Είπαμε, δεν είμαστε ιδεαλιστές.

 

 Ο Αποστόλης Καπαρουδάκης και ο Παναγιώτη Φραντζής μετέχουν στην κοινότητα  του διαδικτυακού ραδιοφώνου radiobubble.gr, στο οποίο και κάνουν εκπομπή.

 Το radiobubble.gr σερβίρει καφέ, ποτό και ραδιόφωνο από το 146 της οδού Ιπποκράτους.

 

 

 

 


στο ίδιο αφιέρωμα των Ενθεμάτων μπορείτε ακόμη να διαβάσετε τα πολύ ενδιαφέροντα κείμενα:

 

 

Η ιστορία και η ιστορία σου του Σπύρου Παπαδόπουλου (το βυτίο-tovytio.wordpress.com )
 http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/vytios/

Αντιμέτωποι με την ορολογία: Η «εναλλακτική ενημέρωση» και η «δημοσιογραφία των πολιτών», της Κατερίνας Σταυρούλα
(parallhlografos.wordpress.com)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/stavroula/

O προσωπικός δημόσιος χώρος των blogs της Μαρίνας Κονταρά
krotkaya.wordpress.com  
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/kontara/

 

Η ζωή μας στο διαδίκτυο (το εισαγωγικό κείμενο των Ενθεμάτων για τα της Ερμούπολης) http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/ermoypoli-2/

"Δημοσιογραφία των πολιτών» και ανεξάρτητη ενημέρωση του Στέλιου Κούλογλου
(ΤVXS.gr)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/coologlou/

"Το RedNotebook και η παρέμβαση της Αριστεράς στο Διαδίκτυο" του Χρήστου Σίμου
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/simos/

Δημοσιογραφία των πολιτών και κοινωνικά μέσα: μια –όχι και τόσο– καινούρια ιστορία του Μιχάλη Μουζουράκη
(indy: indy.gr)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/mouzourakis/

Για τα συμμετοχικά μέσα, του Μιχάλη Παναγιωτάκη (histologion.blogspot.com και histologion-gr.blogspot.com)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/panagiotakis/

Τα blogs και ο κακός δράκος του Στάθη Στασινού
( techiechan.com )
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/stasinos-5/

 

Σεμινάρια της Ερμούπολης ετών εικοσιεφτά, της Κατερίνας Δέδε και του Δημήτρη Δημητρόπουλου http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/dede-dimi/

χωρις σχόλια13 - είμαστε στη θάλασσα ;-)

ανέβηκε στις 21-Jul-2011 από radiobubble

Είμαστε στη θάλασσα, οπότε έως τις 29 Αυγούστου: * το liveradio δε θα εκπέμπει *δε θα πραγματοποιούνται εγγραφές νέων μελών* οι επιθυμώντες να ανεβάσουν εις τη σελίδα μας εκπομπές, δε θα τα καταφέρουν * η εν τη Ιπποκράτους 146, σάλα χοροεσπερίδων του συλλόγου μας θα παραμείνει κλειστή προς το κοινό. >>>

 .

Ανακοίνωσις αφορούσα τας διακοπάς του Ραδιομεγάρου / θέρος 2011

Παρά των αρμοδίων αρχών ανακοινούται:

 

Παρακαλείται το ευγενές ακροατήριο όπως σπεύσει προς download των εκπομπών τας οποίας επιθυμεί να κατέχει εις i-phone i-pad και κάθε είδους mp3 player, καθώς από την 1η του μηνός Αυγούστου, η λειτουργία της ιστοσελίδος μας θα διέπεται από παροδική άρνηση παροχής υπηρεσιών τόσο λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, όσο και λόγω έργων αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών της.

 

Ενημερώνουμε επίσης ότι, για τους ως άνω λόγους, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου

*το liveradio δε θα εκπέμπει

*οι επιθυμώντες να ανεβάσουν εις τη σελίδα μας εκπομπές, μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί και όχι

*η εν τη Ιπποκράτους 146, σάλα χοροεσπερίδων του συλλόγου μας θα παραμείνει κλειστή προς το κοινό.


σχόλια 4

by ptrs_0 - ΕΠιτέλους, να ησυχάσουμε και λίγο εμείς οι Αθηναίοι:P όλο φασαρίες προκαλείτε τον τελευταίο καιρό...

by krot - θέλω τη σάλα για πριβέ χοροεσπερίδα, τι θα γίνει αφεντικό; :Ρ

by Kostas Boukouvalas - Καλά να περάσετε παιδιά! Καιρός για μοντάζ του αμοντάριστου υλικού από Φλωρεντία-Ρώμη! Πολλά μπουγατσοφιλιά!

by radiobubble - καλές διακοπές σε όλους ;-)14 - arcandros

ανέβηκε στις 16-Jul-2011 από radiobubble

a

χωρις σχόλια15 - έρως: πράξις επαναστατική (Βανκούβερ 2011)

ανέβηκε στις 16-Jun-2011 από radiobubble

via @Stahisgr ( http://twitter.com/Stathisgr )

σχόλια 2

by Αποστόλης - αγάπη ρε μουνιά http://imgur.com/ukSF1

by catalternative - Έτσι... ;)16 - Peace ;-)

ανέβηκε στις 07-Jun-2011 από radiobubble

via @chacakhan PEACE! http://youtu.be/N0Dp3CUJbzU 

χωρις σχόλια17 - live @ meeting space & onair στο ραδιόφωνο > 22:00

ανέβηκε στις 30-May-2011 από radiobubble

σχόλια 3

by radiobubble - Η λέσχη των τιποτένιων και η μπάντα της κόλασης aka Κώστας Κοντοβάς, Γρηγόρης Κλιούμης και χορωδία παρουσιάζουν για πρώτη φορά live το δίσκο ΖΟΟ. Αυτό το Σάββατο στις 22.00 στο radiobubble cafe-bar Ιπποκράτους 146 είσοδος ελεύθερη ποτό μέχρι τις 23.00: 5 €

by esopos - Πάμε δυνατά

by Danai - Liked it!18 - Σήμερα 14.00 - 15.00 I'm from Barcelona - Forever Today

ανέβηκε στις 25-May-2011 από radiobubble

 Σήμερα 14.00 - 15.00 I'm from Barcelona - Forever Today μια επιλογή του fotek

 

χωρις σχόλια19 - Οι "νοήμονες μηχανές", το "παγκόσμιο χωριό", η "ψηφιακή αντίσταση" και τα κοινωνικά κινήματα !

ανέβηκε στις 24-May-2011 από radiobubble

... με άλλα λόγια το dln στο B-Fest

αναλυτικότερα >>>

 

χωρις σχόλια20 - Σήμερα 14.00 - 15.00 Black Francis - The Golem Rock Album

ανέβηκε στις 18-May-2011 από radiobubble

Σήμερα 14.00 - 15.00 Black Francis - The Golem Rock Album μια επιλογή της mindstripper

 

χωρις σχόλια<< page 2 of 67 >>