157 posts for αρχείο συνεντεύξεων

page 1 of 16 >>


1 - retrospectiva [episode 41]

ανέβηκε στις 17-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Καλεσμένος στην εκπομπή ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Με τον κ. Ιωαννίδη μιλήσαμε για μια σειρά από ετοιμαζόμενα νομοθετήματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου που έχουν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ή βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Aρχικά περιέγραψε τις αρμοδιότητες της νεοσύστατης Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και το ρόλο της.

 

Στη συνέχεια, ανέλυσε τις κεντρικές μεταβολές που επέρχονται στο θέμα των ναρκωτικών με το νέο Κώδικα Ναρκωτικών  που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν μία εβδομάδα (από το 11:40'').

 

Κατόπιν, μιλήσαμε για την καθυστέρηση ψήφισης του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου, για το οποίο μας είπε ότι θα έρθει σε επικείμενο υπουργικό συμβούλιο κι ότι μάλλον τελικά θα περιλαμβάνει τις ορολογικές διαφοροποιήσεις που έχουν προταθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ως προς τον όρο "εχθροπάθεια" κλπ (από το 24:40'').  

 

 Ως προς την θέσπιση  συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ήδη παραδώσει το έργο της (που αφορά γενικά το οικογενειακό δίκαιο) και ότι αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, μας είπε ότι πρέπει να συνεκτιμηθούν τα στοιχεία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα σχετικά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ατόμων με σύμφωνο συμβίωσης και ιδίως το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα των "καταχρήσεων" που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή  (από το 30:08'').

 

Μετά, συζητήσαμε για την συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στελέχη του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντιμετωπίση της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης (από το 39:40'').

 

Ύστερα, μιλήσαμε για παραβιάσεις δικαιωμάτων όσον αφορά τις διαδηλώσεις από πλευράς της αστυνομίας και είπε ότι υπήρξε ενεργοποίηση της εισαγγελίας για τις σχετικές καταγγελίες, αν και θεώρησε ότι ήταν πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετώπισε η αστυνομία, σε σχέση με την προσπάθεια αποκλεισμού της Βουλής (από το 49:36''). 

 

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι πλέον η δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την κυβέρνηση - σημείο στο οποίο αντιμετώπισε ορισμένες επιφυλάξεις μου (από το 54:40'').

 

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι πρέπει να οργανωθεί η δημόσια διαβούλευση στα θέματα των δικαιωμάτων, θέμα για το οποίο "θα έχετε πολύ σύντομα ανακοινώσεις". 

 

 

 

χωρις σχόλια2 - retrospectiva [episode 40]

ανέβηκε στις 10-Sep-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Με καλεσμένο τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, μιλήσαμε για το νομοσχέδιο "αποποινικοποίησης" των "ναρκωτικών", την ίδρυση του τζαμιού, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τις Μ.Κ.Ο., τους αγανακτισμένους, την κυβέρνηση, την αριστερά, το "μαζί τα φάγαμε", τους ολυμπιακούς αγώνες, τις δικές του δραστηριότητες, την ΔΕΘ, τα κλειστά επαγγέλματα, την έκθεση "Η Ελλάδα 10 χρόνια μετά" (McKinsey) και τις σχετικές προτάσεις για την ανάπτυξη σε συγκεκριμένους τομείς. 

Ο Γρηγόρης αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια διαδικασία συνεννόησης του φιλελεύθερου χώρου, μεταξύ ατόμων από όλα τα κόμματα καθώς και πέραν αυτών, για μια αυτόνομη εκλογική κάθοδο. 

 

Χαρακτηρίζει τα 90s ως "κορυφή της φούσκας" και, σχετικά με εκείνη την εποχή, είπε ότι η "πολυτέλεια της Ελλάδα μετριέται  από το πόσο ευτυχισμένοι και πόσο πολλοί είναι οι κομμουνιστές της χώρας". 

 

Όσον αφορά την καθυστέρηση από το ΠΑΣΟΚ της θέσπισης του συμφώνου συμβίωσης χωρίς διακρίσεις, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος  παρατηρεί ότι υπάρχει "ένας αγώνας γελοιότητας, για το αν θα προλάβει να βγει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ή αν η Ελλάδα θα νομοθετήσει" από μόνη της και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν όντως θέλει να το θεσπίσει, "να το αποδείξει". 

 

 

 

χωρις σχόλια3 - Eλλάδα - Αργεντινή ένα μνημόνιο δρόμος...

ανέβηκε στις 20-Jun-2011 από Αποστόληςclick to listen

μια συζήτηση για τα όσα μας έμαθε η Αργεντινή και όχι μόνο, με τον δημιουργό της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας (εννοείται και φίλο και μέλος της κοινότητας του radiobubble) Γιώργο Αυγερόπουλο...

χωρις σχόλια4 - retrospectiva [episode 36]

ανέβηκε στις 11-Jun-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

 

Καλεσμένος στην εκπομπή ο Νίκος Δρανδάκης, με τον οποίο συζητάμε για το taxibeat, μια πρωτοποριακή mobile ιδέα για άμεση εξεύρεση του καλύτερου taxi,

που ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες.

www.taxibeat.com

 

Φωτό του Ν.Δρανδάκη  από ταξί geeky κυρίας. 

χωρις σχόλια5 - retrospectiva [episode 35]

ανέβηκε στις 04-Jun-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Μια συζήτηση με τον Αλέξη Σταμάτη, για το νέο βιβλίο του ("Κυριακή"), για την "αρχή της αβεβαιότητας" στην πεζογραφία, αλλά και για τις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος, το σημερινό Athens Pride, την ανωνυμία στο Διαδίκτυο.

 

χωρις σχόλια6 - RESISTENCIAS 02

ανέβηκε στις 27-May-2011 από RESISTENCIASclick to listen

Μια συζήτηση για το παλαιστινιακό που ανάμεσα σε άλλα εστιάζει στις πρόσφατες σφαγές στην έπετειο της Νάκμπα, στην συμφωνία συμφιλίωσης Χαμάς-Φατάχ μετά απο 4 χρόνια διχασμού και στον Στόλο της Ελευθερίας Νο ΙΙ που σύντομα θα ξεκινήσει για την Γάζα. Καλεσμένος ο Ισμάτ Σάμπρι, μέλος της Γραμματείας της πρωτοβουλίας Ενα Καράβι για την Γάζα και πρώην επιτετραμμένος της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

χωρις σχόλια7 - Συζήτηση με τον masha_neval (Subbuteorema)

ανέβηκε στις 27-May-2011 από radio_socialeclick to listen

To Radio_Sociale συζητά για ποδόσφαιρο και πολιτική με τον masha_neval του blog subbuteorema. Με αφορμή τον τελικό του Champions League και τις διαδηλώσεις #Μ25gr.

χωρις σχόλια8 - 2L8 at suBRadio

ανέβηκε στις 07-May-2011 από TheSkyEtcclick to listen

The Third Eye Foundation - Anhedonia

2L8 - Don't follow me

Efterklang - Swarming

2L8 - Innocent smile (no vox)

Explosions In The Sky - Let me back in

2L8 - It's strange, but what isn't? (3'21")

 

Mogwai - Mexican grand prix

2L8 - The forgotten dolls choose to die

Loonattack - Moving fingers

Good Luck Mr. Gorsky - Hands above

2L8 - Fight

Berri Txarrak - Payola

Sonic Youth - Dirty boots 

Replikas - 0-1

Massive Attack - Group Four 

χωρις σχόλια9 - I Can Be A Frog - Ομάδα Χρώμα

ανέβηκε στις 28-Apr-2011 από Kalliopi Takakiclick to listen

Η Ομάδα Χρώμα όπως ακούστηκε στην εκπομπή "I Can Be A Frog" για τη Θεατρική Μουσική Παράσταση:

"Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος, Αθηνών‐Πειραιώς‐Προαστίων. Α‐Ω",

όπου παίζεται μέχρι και την Τρίτη 02/5/2011 στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη (Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια).

Συντελεστές:
Σύλληψη Ιδέας: Κωνσταντίνος Χατζής, Μαρία Κατσανδρή
Κείμενα: Τηλεφωνικός Κατάλογος (ΟΤΕ), Κική Δημουλά, Μαρία Κατσανδρή.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Σχεδιασμός‐Χειρισμός Φώτων: Νικολέττα Λένη
Φωτογραφία‐Γραφιστική Επιμέλεια‐Οργάνωση Παραγωγής: Γεωργία Λένη
Παίζουν: Μαρία Κατσανδρή, Ελπίδα Μεταξά
Μπουζούκι παίζει ο Ναπολέων Σαριπανίδης

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: 210 3826185

χωρις σχόλια10 - [ Τρακ 19/4 ] με τον Λεωνίδα Βατικιώτη από την ομάδα του #Debtocracy

ανέβηκε στις 19-Apr-2011 από frantzispclick to listen

Μεγάλη Τρίτη, στην εκπομπή [  Τρακ] υποδεχόμαστε τον Λεωνίδα Βατικιώτη από την ομάδα του πολυσυζητημένου Debtocracy με ερωτήσεις πάνω στην ατζέντα της επόμενης μέρας. 

Η συνέντευξη αρχίζει λίγο μετά το 00:07:00 της ηχογράφησης.

σχόλια 1

by Αποστόλης - απ' τον Ιούνιο πέρισυ τα λέμε ;-) http://radiobubble.gr/el/audio/7262page 1 of 16 >>