157 posts for αρχείο συνεντεύξεων

<< page 2 of 16 >>


11 - "Ο Δρόμος Προς Τη Δύση" και η "Γλυκιά Μνήμη" του Κυριάκου Κατζουράκη, ελεύθερες για download

ανέβηκε στις 18-Apr-2011 από Αποστόληςclick to listen

Mια κουβέντα με τον εικαστικό, σκηνοθέτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Κυριάκο Κατζουράκη (fb) με αφορμή την διαδικτυακή κυκλοφορία των βραβευμένων ταινιών του "Ο Δρόμος Προς Τη Δύση" και "Γλυκιά Μνήμη", που εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται ελεύθερες για θέαση και download, εδώ και εδώ.

 

Αφίσες και εξώφυλλα για τα dvd που πιθανά θα θέλετε να "κάψετε": Ο Δρόμος Προς Τη Δύση, εξώφυλλο dvd εδώ και αφίσα εδώ. Γλυκιά Μνήμη, αφίσα εδώ

Επαφή με τον Κυριάκο Κατζουράκη με mail Μια  σύνοψη των ταινιών, credits κ.α. >>> 

 

Ο Δρόμος Προς τη Δύση


Ο «Δρόμος προς τη Δύση» είναι συνδυασμός ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Μια γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ιρίνα (Κάτια Γέρου) αναζητά στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή και πέφτει θύμα του σεξουαλικού δουλεμπορίου. Περιφέρεται στην Αθήνα με αφορμή την εξαφάνιση μιας φίλης της. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά προσωπικών εξομολογήσεων και φλας – μπακ και συνδέεται με τις πραγματικές ιστορίες των μεταναστών στην Αθήνα και τις δικές τους εξομολογήσεις. Σ’ αυτές τις στιγμές της πραγματικότητας η Ιρίνα με κάποιον τρόπο είναι παρούσα σαν «πάσχων άγγελος» και σχολιάζει έμμεσα τον απόηχό τους, συνδέοντας τον παρόντα με τον παρελθόντα χρόνο, το πραγματικό με το φανταστικό. Η παρουσία της ζωγραφικής στην ταινία τονίζει ή εικονογραφεί τα όνειρα και τους εφιάλτες που προκαλεί αυτό το έντονο κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας. Δηλαδή, το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, την ιστορία που επαναλαμβάνεται.

 

CREDITS

Σενάριο- Σκηνοθεσία : Κυριάκος Κατζουράκης

Έρευνα : Κάτια Γέρου

Βοηθός Σκηνοθέτη στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Δάφνη Τόλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Αλέξης Γρίβας 

Συμπληρωματική Φωτογραφία : Άκης Ζορμπάς, Κυριάκος Κατζουράκης

Μοντάζ : Κυριάκος Κατζουράκης, Δάφνη Τόλη

Ήχος στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Γιάννης Χαραλαμπίδης, Δάφνη Τόλη

Μιξάζ Ήχου : Κώστας Βαρυμποπιώτης

Σχεδιασμός Ήχου : ΚυριάκοςΚατζουράκης, Δάφνη Τόλη

Σύμβουλος Ήχου : ΓιάννηςΧαραλαμπίδης

Εκτέλεση Παραγωγής : Ομάδα Τέχνης

Διεύθυνση Παραγωγής : Νίκος Δούκας, Ρούλα Νικολάου

Γραμματεία Παραγωγής : Μισέλ Κόντου

Σύμβουλος Post Production : Άκης Ζορμπάς

Post Production : Νίκος Κανάκης

Εταλονάζ : Νίκος Κατούφας

Hθοποιός στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Κάτια Γέρου

Συμμετοχή ηθοποιών : Μαρία Εγγλεζάκη, Θοδωρής Γράμψας, Βάσιας Ελευθεριάδης, Νίκος Αρβανίτης

Μεταγραφή : 35mm CINEPIX, Germany

Εργαστήριο Φιλμ : CINEMAGIC

Εργαστήριο ‘Ηχου : ACCELERE

Μεταγραφή Ήχου : SOUND STUDIO

Παραγωγή :  ΕΚΚ, ΝΕΤ, ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ

 

 


Γλυκιά Μνήμη

 

«They are in the right because I love them, but would I love them if injustice had not turned them in to a wandering people”

J.Genet, 1983 “4 Hours in Chatila”

 

Η Ιρίνα γεννημένη στη Μόσχα από Έλληνα πατέρα και ρωσίδα μητέρα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια. Ο πατέρας της έχει πεθάνει και ψάχνει τον ετεροθαλή αδελφό της. Η κληρονομιά του πατέρα της είναι τα ημερολόγιά του και ένα ανέκδοτο κείμενο του Ζενέ που γίνεται στήριγμά της για να αντιμετωπίσει τις φριχτές εμπειρίες που της τυχαίνουν στο ψάξιμό της για τη δεύτερη ταυτότητά της και τη συμφιλίωσή της με το παρελθόν.

 

 

Η «Γλυκιά Μνήμη» έχει ήδη εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ του Montreal 2005 και στο Mexico city FICCO 2006  και στο Διεθνες Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005 που τιμήθηκε με Βραβείο Σκηνογραφίας και Βραβείο Β΄γυναικείου ρόλου. ΓΛΥΚΙΑ ΜΝΗΜΗ

Σενάριο / Σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης

Παραγωγή Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - CL Productions

Η Ιρίνα γεννημένη στη Μόσχα από Έλληνα πατέρα και ρωσίδα μητέρα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια.  Ο πατέρας της έχει πεθάνει και ψάχνει τον ετεροθαλή αδελφό της.  Η κληρονομιά του πατέρα της είναι τα ημερολόγιά του και ένα ανέκδοτο κείμενο του Ζενέ που γίνεται στήριγμά της για να αντιμετωπίσει τις φριχτές εμπειρίες που της τυχαίνουν στο ψάξιμό της για τη δεύτερη ταυτότητά της και τη συμφιλίωσή της με το παρελθόν.

 

Παίζουν οι: Kάτια Γέρου, Νίκος Αρβανίτης, ο μικρός Λευτέρης Μαρτίδης, Νίκος Καραθάνος, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Ήμελος, Εκάβη Ντούμα, Joe Tornabene, Γιώργος Κακανάκης  και η Αλέκα Παϊζη. Φωτογραφία ο Αλέκος Γιάνναρος, σκηνικά ο Νίκος Πολίτης, κοστούμια η Δέσποινα Χειμώνα, μουσικό θέμα της ταινίας του Μιχάλη Γρηγορίου και του Θοδωρή Οικονόμου και μοντάζ  Κυριάκος Κατζουράκης και Δάφνη Τόλη.

 

 

σχόλια 2

by Γιώργος Κεσίσογλου - Πολλά συγχαρητήρια! Και γιά τις ταινίες τις οποίες έχω δει και μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά φυσικά και γιά την κίνηση του ελεύθερου download ! Μπράβο και πάλι!

by Rodia - Θαύμα! :) Ολα εξαιρετικά. Ευχαριστώ πολυ πολύ, πάάάρα πολύ.12 - retrospectiva [episode 31]

ανέβηκε στις 16-Apr-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Καλεσμένος στην εκπομπή ο κ. Σπύρος Ευαγγελάτος.

Μια συζήτηση για την διαδρομή και την αναστολή λειτουργίας του "ΑΜΦΙ-θεάτρου".

Ο κ. Ευαγγελάτος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Υπουργός Πολιτισμού ακόμη δεν έχει δεχθεί να τον συναντήσει και να συζητήσει την πρόταση του διακεκριμένου δάσκαλου του θεάτρου για διάθεση ενός χώρου ώστε να συνεχιστεί η πολύτιμη θεατρική προσφορά του. Επίσης, ενημερώνει ότι δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από τον Δήμο Αθηναίων στην αντίστοιχη πρότασή του για τη δημιουργία ενός δημοτικού θεάτρου για την Αθήνα.

 

Συζητήσαμε επίσης για την απόρριψη από το Φεστιβάλ Αθηνών της παρουσίασης την παράστασης του "Φιλοκτήτη" του Σοφοκλή, σε μετάφραση Γεωργουσόπουλου, μουσική Θεοδωράκη, σκηνογραφία Πάτσα και σκηνοθεσία Ευαγγελάτου. Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι ακομη και σήμερα αν το Φεστιβάλ αποφάσιζε να δεχθεί τον "Φιλοκτήτη", θα υπήρχε ο χρόνος για την προετοινασία της παράστασης. 

 

Μια απολαυστική συζήτηση, στην οποία προεξαγγέλλεται και η επικείμενη ανακοίνωση του κ. Ευαγγελάτου στην Ακαδημία Αθηνών, για μια σημαντική φιλολογική ανακάλυψη που έκανε στην Βενετία. 

 

Μπορείτε επίσης να ακούσετε  το αφιέρωμα στο "ΑΜΦΙ-θέατρο" που έγινε στην retrospectiva του προηγούμενου επεισοδίου:

 

http://radiobubble.gr/el/audio/8753/retrospectiva-episode-30 

 

 

 

χωρις σχόλια13 - Μια νηφάλια συζήτηση για το θέμα της Κερατέας...

ανέβηκε στις 14-Apr-2011 από radiobubbleclick to listen

Στην εκπομπή των @trianta και @mao_tse_tung, ο @doleross προσπάθησε να επαναφέρει μια ουσιαστική συζήτηση για το πρόβλημα.

 

Καλεσμένοι της εκπομπής δύο γνώστες του θέματος. Το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων κ. Γιώργος Μπίνταρχας και ο Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππος Κυρκίτσος. 

--

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, "κατασκήνωσαν" στην περιοχή της Κερατέας σε μια προσπάθεια το κράτος να αρχίσει τα έργα εγκατάστασης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Οβριόκαστρο.


Η αντίδραση των κατοίκων γρήγορα μετατράπηκε σε αντίσταση. Δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα, στήθηκαν μπλόκα, κάηκαν μηχανήματα και σε μερικές περιπτώσεις οι συγκρούσεις ήταν εξαιρετικά "άγριες". Δεκάδες κάτοικοι τραυματίες, άγριοι ξυλοδαρμοί, 40 συλληφθέντες, δίκες, παράλυση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή. Από την άλλη πλευρά 100 αστυνομικοί τραυματίες, αστυνομικοί στα όρια των αντοχών τους, άρα πολύ πιο επικίνδυνοι, εκατομμύρια ευρώ για την παραμονή αυτών των δυνάμεων εκεί.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Κερατέα να γίνει σύμβολο αντίστασης στην επιβολή της θέλησης του κράτους, αφήνοντας 120 ημέρες μετά, το αρχικό αίτημα να πλανάται στον αέρα μόνο ως αφορμή. Και η ανησυχία όλων τώρα είναι ότι αν δεν αποσυρθούν τα ΜΑΤ η επόμενη πράξη θα είναι να υπάρξει κάποιο θύμα. Άγνωστο από ποια πλευρά.

Ζητούμενο είναι η νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος.

 

Σημ.: Για το ίδιο θέμα, μπορείτε να ακούσετε εδώ, τη συζήτηση του Νίκου Ξυδάκη με τον κ. Σταύρο Ιατρού, πρώην δήμαρχο Κερατέας. 


 

χωρις σχόλια14 - Ο Άρης Χατζηστεφάνου για το Debtocracy

ανέβηκε στις 12-Apr-2011 από radio_socialeclick to listen

O Άρης Xατζηστεφάνου συζητά με τον Αποστόλη Φωτιάδη με αφορμή το Debtocracy.

χωρις σχόλια15 - Συνέντευξη με τον Κυριάκο Κατριβάνο

ανέβηκε στις 11-Apr-2011 από palioxaraktirasclick to listen
Ο Κυριάκος Κατριβάνος υπηρέτησε την τέχνη για περισσότερα από 40 χρόνια. (θέατρο, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, τηλεόραση).
Συμμετείχε σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της μεταχουντικής Ελλάδας την περίοδο της άνθισης του πολιτικού κινηματογράφου, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο ρόλο του Πυλάδη, στην πολυβραβευμενη ταινία "ο Θίασος" του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Μερικές ακόμη ταινίες που συμμετείχε είναι
Τοπιο στην ομιχλη - Landscape in the Mist (1988)
Ο Κλοιός - The Noose (1987)
Τα Χρόνια της Θύελλας - Against the Storm (1984)  
Δάσκαλε τι Δίδασκες; (1983)
Ζητείται Δράκος (1983)
Η Ηλικία της Θάλασσας (1978)
Η Καγκελόπορτα (1978)
Ο Θιασος - The Travelling Players (1975)
Μέρες του `36 - Days of `36 (1972)

χωρις σχόλια16 - gravitysays_i @ 31/03/2011

ανέβηκε στις 03-Apr-2011 από godspeedclick to listen

 Ο Κωστής Παπαδάκης και ο Γιώργος Γεωργούσης σε μια άκρως αποκαλυπτική (και απολαυστική) κουβέντα με τους gravitysays_i με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους.

χωρις σχόλια17 - retrospectiva [episode 29]

ανέβηκε στις 02-Apr-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

Mια εκπομπή με καλεσμένο τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Αφορμή, η κυκλοφορία του βιβλίου του "Το Σύνταγμα και οι Εχθροί του στην Νεοελληνική Ιστορία - 1800-2010" (εκδόσεις Πόλις).

O κ. Αλιβιζάτος τοποθετείται ως προς το θέμα της συνταγματικότητας του "Μνημονίου", ενώ συζητήσαμε για πολλά ζητήματα συνταγματικού δικαίου και ιστορίας, όπως τα Συντάγματα του Αγώνα, τη σχέση του Καποδίστρια με αυτά, το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα και τις δυνατότητες εξεύρεσης πιο συναινετικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

 

Μιλήσαμε επίσης για το φαινόμενο της μεταπήδησης των καθηγητών Νομικής στην πολιτική.  

 

Ο καθηγητής τοποθετείται για το θέμα του διαφορετικού συνταγματικού χειρισμού των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τα υπόλοιπα έντυπα μέσα, καθώς και για το εντελώς πρόσφατο προσχέδιο νόμου για την δωρεά οργάνων με "εικαζόμενη συγκατάθεση" και δυνατότητα opt-out δήλωσης αντίρρησης για τους μη επιθυμούντες. 

 

 

χωρις σχόλια18 - AMP OUTERNATIONAL ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΝDJA

ανέβηκε στις 29-Mar-2011 από ΤρελάνDJας Trelandjasclick to listen

 

Photobucket

 Καλεσμενοι στο ΜΙΞΕΡ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΝDJA οι AMP OUTERNATIONAL Παρασκευή 25 Μαρτίου 15:00 - 17:00 ζωντανά.

πληροφορίες

AMP OUTERNATIONAL

AtikoMinusProject 

ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΝDJΑ

χωρις σχόλια19 - retrospectiva [episode 27]

ανέβηκε στις 19-Mar-2011 από Βασίλης Σωτηρόπουλοςclick to listen

 Στην εκπομπή καλεσμένος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

 Η κουβέντα ξεκινάει από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την παρουσία αναρτημένων Εσταυρωμένων στα ιταλικά σχολεία, μια υπόθεση στην οποία παρενέβη το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι από την πρώτη εκδίκασή της.

 Στη συνέχεια, συζητάμε για την επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τον Πρωθυπουργό ("Dear George" έχει γράψει ο Γ.Γ. σβήνοντας με το χέρι το "Dear Prime Minister") σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα.

 Τέλος, ο Παναγιώτης Δημητράς αποκαλύπτει - αποκλειστικά στην εκπομπή- το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, για να επέμβουν ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός των παιδιών Ρομά από την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα έγγραφο που βασίζεται στις εκθέσεις του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. >>>

Στο θέμα των Ρομά συζητάμε και για την απαράδεκτη κατάσταση του Βοτανικού και τις συνθήκες υγιεινής εκεί, όπως καταγράφεται σε έκθεση των ελεγκτών δημόσιας υγείας, η οποία αποδίδει ευθύνες και στον Δήμο Αθηναίων. Ο Παναγιώτης Δημητράς αναφέρει (όπως είχε πει και προ μηνών) ότι η πολιτική Καμίνη, ως Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και ως Δημάρχου τώρα, ακολουθεί την πολιτική Κακλαμάνη σε αυτό το θέμα.

 

 

χωρις σχόλια20 - "Nα σας ακούσουμε λοιπόν..." - Κυριάκος Μητσοτάκης

ανέβηκε στις 16-Mar-2011 από Αποστόληςclick to listen

Μια συζήτηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή τη μουσική...

Περισσότερα για το σκεπτικό και τους στόχους αυτής της σειράς εκπομπών, εδώ

χωρις σχόλια<< page 2 of 16 >>