241 posts for μουσική

page 1 of 25 >>


1 - Παιδικά τραγούδια για μεγάλους - Live (Τρακ 30/12)

ανέβηκε στις 31-Dec-2010 από frantzispclick to listen

Στο στούντιο ο τραγουδοποιός Μιχάλης Μουλάκης και η Αναπόφευκτη Συζήτηση που τον συνοδεύει (αυτή τη φορά εκπροσωπούμενη από τον Κώστα Λεμονίδη) πρωτοεμφανιζόμενοι στο radiobubble με τις κιθάρες τους και μερικά σοβαρά αστειευόμενα τραγούδια στην εκπνοή του αγαπημένου μας 2010.

εικ.: J. Loustal

χωρις σχόλια2 - Η Δανάη Παναγιωτοπούλου και το τραγούδι - πράξη (18/11)

ανέβηκε στις 19-Nov-2010 από frantzispclick to listen

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου στο στούντιο με τον πρόσφατο δίσκο της Homo Logotypus. Ακούμε το δίσκο και συζητάμε για στίχους που πυροβολούν μεσάζοντες, άφωνους παραγωγούς και διαφημιστικά κλισέ - αναζητώντας τρόπους που θα βοηθήσουν να κυκλοφορήσει το τραγούδι - πράξη.

σχόλια 2

by filip5 - λαμπερό και σπινθηροβόλο μυαλό. την άκουσα δυο φορές συνεχόμενες. μήπως τελικά υπάρχει ελπίδα;

by Παναγιώτης Φραντζής - κι εγώ αυτό υποψιάζομαι...3 - φθινόπωρο

ανέβηκε στις 18-Oct-2010 από Adri Stefopoulosclick to listen

 

 

θα σου χαρίσω ένα σύννεφο...

 

 

θέλεις

να σου χαρίσω ένα σύννεφο....;

σχόλια 1

by Akhila Vrindavana - Ευχαριστώ...καλή παρέα ομολογώ σε μια νυχτα τόσο σιωπηλά βροχερή.4 - παραμύθια

ανέβηκε στις 16-Aug-2010 από Adri Stefopoulosclick to listen

 

Μια στενή φλούδα πορτοκαλί

 

Γέρνοντας τελείως δεξιά

 

Ξαπλωμένη θαρρείς

 

Στο στρώμα τ' ουρανού

 

Που προβάριζε

 

Την επίσημη βραδινή του φορεσιά

 

Για να υποδεχτεί υψηλούς προσκεκλημένους...

 

χωρις σχόλια5 - επιτέλους....

ανέβηκε στις 27-Jul-2010 από Adri Stefopoulosclick to listen
καλόν Αύγουστο....

σχόλια 1

by Adri Stefopoulos - καλή ακρόαση....6 - Η οργή μαζί μου στο κρεβάτι

ανέβηκε στις 28-Nov-2009 από palioxaraktirasclick to listen

 

ARBand (Alchoholic Rhythm Band)

Palioxaraktiras: «Ποτέ δεν ξενερώνουμε κουφάλα μπάρμαν»

Παλιό Φλασκί: «Κατεβαίνει άνετα το κρασάκι»

TASSO: «Μερικοί μεθάν άσχημα… αλλά οι περισσότεροι ξενερώνουν άσχημα…»

χωρις σχόλια7 - Contrabbando 21/10-" The pre-party lounge..."

ανέβηκε στις 22-Oct-2009 από contrabbandoclick to listen

Mια μουσική εκπομπή-ανάσα, λίγο πριν από το οργιώδες πάρτυ. Ακούγεται και ως podcast για όλες τις ηλικίες...

σχόλια 4

by Ευριπίδης Αγγελόπουλος - χικ ! ;)

by Τουλίπα_ - χικ ! χικ ! :)

by contrabbando - Μην κάνετε φασαρία, πονάει το κεφάλι μου λέμε...

by xxristos - Να βγει τώρα, εδώ, η κυρία που κέρδισε, με τα ψέματα, το δεύτερο τη τάξει (έτσι γράφεται, φιλόλογοι?) δώρο των λαχνών και να ζητήσει συγγνώμη (...αφού αφησει στην ησυχία τους τα διαβολικά πρόβατα). Επίσης: contrabbando, ευχαριστούμε για το ωραίο πάρτυ. Υπήρξατε άψογοι οικοδεσπότες. /χρ.8 - Pearl Jam, Backspacer

ανέβηκε στις 05-Oct-2009 από Kanellos Terzis

Ένατο studio άλμπουμ για τους τελευταίους επιζώντες της μεγάλης του Seattle σχολής, τρία χρόνια μετά το μέτριο, ομότιτλο όγδοο και δύο χρόνια μετά το σημαντικό soundtrack του Eddie Vedder, για την ταινία του Sean Penn, “Into the wild”. Η παλιοπαρέα φεύγει από τη γενέθλια πόλη και ηχογραφεί σε Montana, Los Angeles, Georgia, ξαναπαίρνοντας μετά από καιρό, τον Brendan O’ Brien, στο τιμόνι της παραγωγής.

Σκάρτα 37 λεπτά, heavy punk pop αναζωογονητικής νοσταλγίας, αλλά και ξανακατακτημένη φρεσκάδα με μικρές, απέριττες συνθέσεις, εκτελεσμένες με την ακρίβεια διαβήτη και τον Eddie Vedder, στην καλύτερη φωνητική φόρμα της ζωής του.

Θυμηθείτε το αντίστοιχο περυσινό παράδειγμα των R.E.M., με την ανάλογη διάρκεια και τη σφιχτοδεμένη δομή, συν το ζωογόνο rock ‘n’ roll, που τους ξεκόλλησε από το τέλμα ετών.

Σ’ αυτήν τη λογική κινούνται και οι Pearl Jam, συνδιαλέγονται τρυφερά με το παρελθόν, μελωδούν, ροκάρουν και γεμάτοι ενέργεια και χυμούς, ατενίζουν ευθεία μπροστά, χτυπώντας με ακρίβεια το μαχαίρι στο κόκαλο.

χωρις σχόλια9 - Baby Trio, The Main Course,

ανέβηκε στις 02-Oct-2009 από Αποστόλης

Mια χαρά ακούγεται ο δίσκος των Γιώργου Κοντραφούρη (hammond, organ, πιάνο) Αλέξανδρου Βήχου (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα) και Βαγγέλη Κοτζάμπαση (τύμπανα) που αποτελούν το Baby Trio. Στο δίσκο συμμετέχουν και οι Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), dj ever b (schratch) και η Jeanne Bresciani (φωνητικά σε δύο κομμάτια).

Το φτωχότερο που θα μπορούσε κανείς να πει για αυτή τη δουλειά είναι ότι δεν σε οδηγεί σε νυσταλέες συζητήσεις για το “που πάει η σύγχρονη jazz”, ούτε σε αποστασιοποιημένες μαθηματικού ύφους παρατηρήσεις περί των περισπούδαστων σόλο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Πρόκειται για αληθινή μουσική που μπορείς να την ακούσεις. Κι αυτό για ελληνικό jazz δίσκο, όπως και να το κάνεις, αποτελεί “σοβαρή παρατήρηση”. Κατά τα άλλα, μπορεί η δουλειά να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Εμένα μου άρεσε. Και ευθαρσώς προτείνω να την ακούσουν οι εν γένει λάτρεις της μουσικής και όχι μόνο αυτοί της jazz.

χωρις σχόλια10 - Ska Bangies, Γύρω Γύρω Όλοι

ανέβηκε στις 02-Oct-2009 από Αποστόλης

Φασαριόζηδες, χαρούμενοι και διαβασμένοι ως μουσικοί, οι νεαροί του συγκροτήματος, που, καθώς το λέει και τ' όνομά τους, παίζουν ska στο οποίο μάλιστα μπλέκουν επιτυχημένα στίχους ελληνικούς και αγγλικούς., σε κάνουν να χαρείς όταν τους ακούς. Έχουν ρυθμό και δυναμική που σε παρασύρει, έχουν στίχους που δεν είναι ανόητοι -επίτευγμα για ελληνικό συγκρότημα του είδους- έχουν και κάτι που αισθητικά και “πολιτικά” συγγενεύει με την προ δεκαετίας φρεσκάδα του Manu Chao...

Οπότε ας ευχηθούμε ότι, καθώς θα περνούν τα χρόνια, αφενός θα εξελίσσονται ανοίγοντας τον μουσικό και στιχουργικό τους ορίζοντα, αποφεύγοντας τον εγκλωβισμό στα όρια “του συγκεκριμένου είδους”. Και αφετέρου, ότι δε θα αποτελέσουν τη σημαία ενός επικοινωνιακά κατασκευασμένου “αντί trendy” της δισκογραφικής τους εταιρείας, που θα τους οδηγήσει ταχύτατα... στο trendy και τον εξ αυτού, μαρασμό τους.

Μέχρι τότε βέβαια, ας ακούσουμε το δίσκο που αξίζει τον κόπο, ας χορέψουμε και λιγάκι και για τ' άλλα βλέπουμε... Δεν είναι κι εύκολο άλλωστε να βρεις σήμερα Έλληνες μουσικούς που θα σου προκαλέσουν τις παραπάνω σκέψεις

χωρις σχόλιαpage 1 of 25 >>