227 posts for citizens journalism

page 1 of 23 >>


1 - #rbnews

ανέβηκε στις 13-Sep-2011 από radiobubble

πατήστε εδώ για να δείτε τη ροή ειδήσεων, περισσότερα για το σκεπτικό της προσπάθειας εδώ

χωρις σχόλια2 - "To radiobubble και το σκεπτόμενο διαδίκτυο"

ανέβηκε στις 31-Jul-2011 από radiobubble

 Το παρακάτω κείμενο των Αποστόλη Καπαρουδάκη και  Παναγιώτη Φραντζή, δημοσιεύτηκε στα "Ενθέματα" της εφημερίδας Αυγή την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 με αφορμή τις συνεδρίες με γενικό θέμα «Η ζωή μας στο διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου τον Ιούλιο του 2011.

 

Αναλυτικότερα η θεματολογία είχε ως εξής:

*Πρώτη συνεδρία: «Εναλλακτική ενημέρωση» και «δημοσιογραφία των πολιτών».

*Δεύτερη συνεδρία: Μπλογκ: προσωπική έκφραση και δημόσια παρέμβαση,.

*Τρίτη συνεδρία: Από την πράξη στη θεωρία.

 

Με την αφορμή αυτή, το radiobubble, ευχαριστεί τα Ενθέματα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

 

 Το διαδικτυακό ραδιόφωνο radiobubble.gr, επί τέσσερα χρόνια, παραμένει στοίχημα μιας κοινότητας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανοικτή κουβέντα όχι με τον κόσμο του «γρήγορου ίντερνετ» αλλά του σκεπτόμενου διαδικτύου.

Ως ραδιόφωνο αντιμετωπίζει τη μουσική ως τέχνη, όχι ως εμπόρευμα. Ως μέσο επικοινωνίας λειτουργεί υπό την προϋπόθεση ότι κάθε παραγωγός έχει απόλυτη ευθύνη για τις εκπομπές του λογοδοτώντας μόνο στους ακροατές.

 

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής web 2.0 κοινότητας αισθητικά προσδιορισμένης. Το radiobubble, θεώρησε εξαρχής συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του «την κατάργηση της δικτατορίας των ειδημόνων» και απηύθυνε έκκληση προς τους «ακροατές» να γίνουν οι ίδιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Αποτέλεσε, έτσι, το ραδιοφωνικό αντίστοιχο της κουλτούρας των blogs, προσφέροντας τη δυνατότητα στον «ακροατή» να γίνει «παραγωγός», όπως τα blogs πρόσφεραν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γίνει δημιουργός-συγγραφέας-δημοσιογράφος.

 

Κι όλα αυτά, εξελίσσοντας την κουλτούρα που θεωρεί οικεία την τάση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής να αποτελέσει η ίδια έργο τέχνης, όπως αυτή «ορίστηκε» από το Τρίτο του Χατζιδάκι, το Θέατρο στο Ραδιόφωνο, τις εκπομπές της Ρηνιώς Παπανικόλα και των ραδιοπειρατών.

Τελικά, το radiobubble, ξεπέρασε και την "απόσταση" και "τον απρόσωπο χαρακτήρα του διαδικτύου". Και εκπέμπει από έναν ανοικτό σε όλους χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ένα «cafe/bar» που αποτελεί σημείο συνάντησης των πιο ενεργών μελών της διαδικτυακής κοινότητας, των σημερινών και των αυριανών παραγωγών του σταθμού.

 

Οι παραπάνω καινοτομίες δεν έρχονται από κάποιους αμετανόητους ιδεαλιστές. Η επανάσταση του διαδικτύου καθιστά εφικτή μια δημοκρατική στροφή στη συλλογή και τη διάθεση της πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνάμα αποτυπώνει την ευρύτερη τάση για πραγματική δημοκρατία στην παραγωγή και διακίνηση ιδεών, γνώσης και αγαθών σε μια κοινωνία ίσων και ελεύθερων προσωπικοτήτων.

 

Αυτή η δυναμική εκδηλώθηκε στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, στην «ισπανική άνοιξη», στα δικά μας «Ιουνιανά». Πολλή συζήτηση έγινε για τη σχέση που είχαν αυτές οι αναταραχές με τα social media. Σημείωνε ο αρθρογράφος του New Yorker Μάλκολμ Γκλάντγουελ πως τα σημαντικά κοινωνικά κινήματα ξεσπούν εκεί όπου γεννιόνται σοβαρές φιλίες προσώπων οπλισμένων με πίστη σε μια κοινή υπόθεση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντικαθιστούν αυτούς τους δεσμούς, το αντίθετο: βοηθούν να δημιουργηθούν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί ανθρώπων που δεν γνωρίζονταν μέχρι πρότινος και συναντώνται για έναν κοινό σκοπό.

 

Τα μεγάλα γεγονότα φέρνουν κοντά ανθρώπους που τα ζουν και προσπαθούν να τα ορίσουν. Η κοινότητα του radiobubble ενδυναμώθηκε μετά τον Δεκέμβρη του 2008 και τον φετινό Ιούνη. Πολλοί στήριξαν συνειδητά ένα «εναλλακτικό» –με τα ειδικά χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν– μέσο επικοινωνίας.

 

Τον Απρίλιο απευθύναμε κάλεσμα στην κοινότητα του διαδικτύου για συμμετοχή στην παραγωγή ειδήσεων χρησιμοποιώντας την ένδειξη #rbnews στη ροή πληροφορίας μέσω twitter. Με τη συνδρομή και επαγγελματιών δημοσιογράφων, συντάχθηκαν δελτία ειδήσεων. Το δίκτυο των ανταποκριτών υπήρχε, ο καθένας που βρισκόταν στο δρόμο με ένα κινητό, μπορούσε να μεταδώσει αυτό που έβλεπε. Η μέριμνα να είναι διασταυρωμένη και έγκυρη η είδηση που μεταδίδει το radiobubble/news απέδωσε καρπούς: η κατηγορία #rbnews έφτασε στην πεντάδα των πιο δημοφιλών στο ελληνικό twitter, μηνύματά της πέρασαν την πόρτα του αρχισυντάκτη της Guardian και άλλων διεθνούς εμβέλειας μέσων ενημέρωσης.

 

Η σοβαρότητα της ενημέρωσης απαιτεί χρόνο, εκπαίδευση, επαγγελματισμό. Ποιον επαγγελματισμό όμως; Για να κάνει τι; Το πρόβλημα της δημοσιογραφίας δεν είναι μόνο να αμείβει αξιοπρεπώς, μα κυρίως να είναι δημοσιογραφία.

Για αυτό, αν και συμβάλλει σε έναν πλουραλισμό, δεν αρκεί το «εναλλακτικό» εντός της ελεύθερης αγοράς. Απαιτείται η υπέρβαση της ίδιας της αγοράς.

Είπαμε, δεν είμαστε ιδεαλιστές.

 

 Ο Αποστόλης Καπαρουδάκης και ο Παναγιώτη Φραντζής μετέχουν στην κοινότητα  του διαδικτυακού ραδιοφώνου radiobubble.gr, στο οποίο και κάνουν εκπομπή.

 Το radiobubble.gr σερβίρει καφέ, ποτό και ραδιόφωνο από το 146 της οδού Ιπποκράτους.

 

 

 

 


στο ίδιο αφιέρωμα των Ενθεμάτων μπορείτε ακόμη να διαβάσετε τα πολύ ενδιαφέροντα κείμενα:

 

 

Η ιστορία και η ιστορία σου του Σπύρου Παπαδόπουλου (το βυτίο-tovytio.wordpress.com )
 http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/vytios/

Αντιμέτωποι με την ορολογία: Η «εναλλακτική ενημέρωση» και η «δημοσιογραφία των πολιτών», της Κατερίνας Σταυρούλα
(parallhlografos.wordpress.com)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/stavroula/

O προσωπικός δημόσιος χώρος των blogs της Μαρίνας Κονταρά
krotkaya.wordpress.com  
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/kontara/

 

Η ζωή μας στο διαδίκτυο (το εισαγωγικό κείμενο των Ενθεμάτων για τα της Ερμούπολης) http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/ermoypoli-2/

"Δημοσιογραφία των πολιτών» και ανεξάρτητη ενημέρωση του Στέλιου Κούλογλου
(ΤVXS.gr)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/coologlou/

"Το RedNotebook και η παρέμβαση της Αριστεράς στο Διαδίκτυο" του Χρήστου Σίμου
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/simos/

Δημοσιογραφία των πολιτών και κοινωνικά μέσα: μια –όχι και τόσο– καινούρια ιστορία του Μιχάλη Μουζουράκη
(indy: indy.gr)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/mouzourakis/

Για τα συμμετοχικά μέσα, του Μιχάλη Παναγιωτάκη (histologion.blogspot.com και histologion-gr.blogspot.com)
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/panagiotakis/

Τα blogs και ο κακός δράκος του Στάθη Στασινού
( techiechan.com )
http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/stasinos-5/

 

Σεμινάρια της Ερμούπολης ετών εικοσιεφτά, της Κατερίνας Δέδε και του Δημήτρη Δημητρόπουλου http://enthemata.wordpress.com/2011/07/31/dede-dimi/

χωρις σχόλια3 - 04/07/2011 για να ενσωματώσετε (embed) στο blog σας το ειδησεογραφικό εργαλείο του #rbnews

ανέβηκε στις 04-Jul-2011 από radiobubblenews

 Κάνοντας copy paste τον παρακάτω κώδικα μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο της αναμετάδοσης των ειδήσεων στο blog σας.

 

<iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=4991740f04/height=550/width=470" scrolling="no" height="550px" width="470px" frameBorder="0" allowTransparency="true"  ><a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=4991740f04" >#rbnews Citizens Journalism (4/7/2011 till ...)</a></iframe>

 

 


για τη wordpress κάντε copy paste την παρακάτω διεύθυνση (αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού/copy url)

 

 <iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=4991740f04

 

και μετατρέψτε το σε ενεργό link (θα ανοίγει σε νέα σελίδα)

 Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τον player του live radio, το οποίο όταν υπάρχει λόγος μεταδίδει και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων από εδώ

http://radiobubble.gr/bubbleplayer

 


 

 

Σχετικά με το εγχείρημα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ

 

 

 

χωρις σχόλια4 - 22/6/2011 για να ενσωματώσετε (embed) στο blog σας το ειδησεογραφικό εργαλείο του #rbnews

ανέβηκε στις 22-Jun-2011 από radiobubblenews

Κάνοντας copy paste τον παρακάτω κώδικα μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο της αναμετάδοσης των ειδήσεων στο blog σας.

.

<iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=aa9c4280bb/height=550/width=470" scrolling="no" height="550px" width="470px" frameBorder="0" allowTransparency="true"  ><a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=aa9c4280bb" >Citrizens Journalism (22/6/2011 till....)</a></iframe>

 

για τη wordpress κάντε copy paste την παρακάτω διεύθυνση (αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού/copy url)

 

<iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=aa9c4280bb

 

και μετατρέψτε το σε ενεργό link (θα ανοίγει σε νέα σελίδα)

 Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τον player του live radio, το οποίο όταν υπάρχει λόγος μεταδίδει και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων από εδώ

http://radiobubble.gr/bubbleplayer

 


 

 

Σχετικά με το εγχείρημα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ

 

 

σχόλια 6

by Σταυρούλα - "και μετατρέψτε το σε ενεργό link (θα ανοίγει σε νέα σελίδα) " Καμιά βοήθεια επ΄αυτού? Θέλω να τη βάλω στην πλαϊνή στήλη των widgets,όπως το radioplayer.

by krot - Αντίγραψέ το ώς έχει μέσα σε ένα widget κειμένου και θα δουλέψει, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

by Σταυρούλα - Το προσπάθησα. Ως εκεί ξέρω. Δε δουλεύει!

by krot - δε δουλεύει; εμένα μου δούλεψε! copy paste όπως είναι, μην αλλάξεις τπτ, και αυτό κάνει μια αυτόματη μετατροπή μόνο του... δε μπορώ να σκεφτώ τπτ άλλο :(

by Σταυρούλα - Το είδα. Εμένα γιατί δε μου βγαίνει ?

by krot - δεν ξερω τι να σου πω :(5 - για να ενσωματώσετε (embed) στο blog σας το ειδησεογραφικό εργαλείο του #rbnews

ανέβηκε στις 14-Jun-2011 από radiobubblenews

Κάνοντας copy paste τον παρακάτω κώδικα μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο της αναμετάδοσης των ειδήσεων στο blog σας.

.

 <iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=052c69b97b/height=550/width=470" scrolling="no" height="550px" width="470px" frameBorder="0" allowTransparency="true"  ><a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=052c69b97b" >Citrizens Journalism (15/5/2011 till....)</a></iframe>

 

για τη wordpress κάντε copy paste την παρακάτω διεύθυνση (αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού/copy url)

 

<iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=052c69b97b

 

και μετατρέψτε το σε ενεργό link (θα ανοίγει σε νέα σελίδα)

 Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τον player του live radio, το οποίο όταν υπάρχει λόγος μεταδίδει και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων από εδώ

http://radiobubble.gr/bubbleplayer

 


 

 

Σχετικά με το εγχείρημα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ

 

 

 

 

χωρις σχόλια6 - #rbnews

ανέβηκε στις 21-May-2011 από radiobubblenews

πατήστε εδώ για να δείτε τη ροή ειδήσεων, περισσότερα για το σκεπτικό της προσπάθειας εδώ

χωρις σχόλια7 - Κάλεσμα στην κοινότητα: Για ένα δίκτυο δημοσιογραφίας των πολιτών

ανέβηκε στις 05-Apr-2011 από radiobubble

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας να καλύψουμε το διαρκές κενό ενημέρωσης. >>>

Χρησιμοποιώντας τα δημοσιογραφικά εργαλεία της “παλιάς εποχής” (εγκυρότητα, σοβαρότητα, ταχύτητα, διασταύρωση της είδησης, αποφυγή σχολιασμού κτλ.), αλλά και τις δυνατότητες και -πολύ περισσότερο- την κουλτούρα των νέων μέσων, σας καλούμε, στην πραγματικότητα, να μορφοποιήσουμε βήμα-βήμα ένα σοβαρό ελληνικό δίκτυο της δημοσιογραφίας των πολιτών.

 
Με δεδομένη τη λογική μας από τις προηγούμενες καλύψεις σοβαρών γεγονότων (μερικά μόνο εδώ και εδώ), αλλά και εν γένει την κουλτούρα της οποίας το radiobubble είναι φορέας εδώ και τρισήμιση περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε εδώ και δύο εβδομάδες την παραγωγή ενός beta/δοκιμαστικού, ραδιοφωνικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο βγαίνει στον αέρα συνήθως στις 7μμ.

 
Τώρα προχωράμε ένα βήμα ακόμη, δημιουργώντας και το “γραπτό” δημοσιογραφικό εργαλείο της διαδικτυακής κοινότητας.

 

Από σήμερα οι ειδήσεις που δημοσιεύετε στο twitter με hastag #rbnews θα εμφανίζονται (αφού πρώτα διασταυρωθούν με την ταχύτητα που είναι αυτή τη στιγμή εφικτή) και στη ροή ειδήσεων του coveritlive που εμφανίζεται εδώ http://radiobubble.gr/news

 
Και θα συμπεριλαμβάνονται και στο ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων.

Προφανώς θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες αναφορές, “διακηρύξεις αρχών”, καθώς και η αναγκαία δημόσια διαπόμπευση των εμπλεκομένων στο εγχείρημα (απόδοση των credits κλπ.).

 

Μέχρι τότε όμως, έχουμε ειδήσεις να κυνηγήσουμε...

 

Tα beta/ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων δημοσιεύονται εδώ

 

Τα πρώτα beta/δελτία ειδήσεων από το μικρόφωνο του radiobubble, μπορείτε να τα διαβάσετε στο blog του Γιάννη, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται και στο radiobubble, ώστε να μπορεί κανείς να τα σχολιάσει ανάλογα.

 

Η εικόνα από εδώ

σχόλια 4

by yX - Πολύ καλή ιδέα! Σας ενδιαφέρουν μόνο θέματα επικαιρότητας ή κ άλλα (π.χ. συνεντεύξεις); Γίνετε λίγο πιο σαφείς, για να μη σας πρήζουμε με θέματα που δεν σας ενδιαφέρουν..

by Rodia - super IDEA!!!

by Tim - Ευχαρίστως να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια από το μικρό μας αρχιπέλαγος...

by YanniKouts - Καλή η πρωτοβουλία. Θα είναι όμως κρίσιμο το editing πριν δημοσιευθούν τα tweets στο coveritlive, ώστε να προστατευθεί η προσπάθεια από τρολαρίσματα, κακόβουλα posts, διασπορά φημών κλπ. Καλή επιτυχία.8 - news

ανέβηκε στις 21-Mar-2011 από radiobubble

Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από το μεσημέρι την 26η Αυγούστου 2011 κι έπειτα (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).

Mπορείτε επίσης πάντοτε να διαβάσετε τις ειδήσεις που δεν συμπεριλάβαμε παρακάτω για οποιονδήποτε λόγο (είτε γιατί δεν προλάβαμε να τις διασταυρώσουμε, είτε γιατί αποτελούν επανάληψη ήδη δημοσιευμένων ειδήσεων) βάζοντας στο search του http://twitter.com το hastag #rbnews

 

 

 
 

 

 


Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από το μεσημέρι της 8ης Aυγούστου 2011 έως το μεσημέρι της 23ης Αυγούστου 2011 (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).

 


 

 

 

 


  Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου 2011 έως το πρωί της 4ης Ιουλίου 2011 έως την 7η Αυγούστου 2011 (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).


 

 

 


 Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από το μεσημέρι της 22ας Ιουνίου 2011 έως το πρωί της 4ης Ιουλίου 2011 (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).


 

 


 Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από τις 2.00 το μεσημέρι της 14ης μαίου 2011 έως το μεσημέρι 22ας Ιουνίου 2011. (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).

 

 

 


 Οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news από τις 2.00 τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου 2011 έως τα μεσάνυχτα της 14ης Μαίου 2011. (μπορείτε να διαβάσετε τις παλαιότερες ειδήσεις πιο κάτω σε αυτή τη σελίδα).

 

.


οι ειδήσεις του radiobubble.gr/news έως την 14η Απριλίου 2011,  2.00 ξημέρωμα

.

χωρις σχόλια9 - #23fgr Ένα ακόμη βήμα της δημοσιογραφίας των πολιτών

ανέβηκε στις 24-Feb-2011 από Αποστόλης


Εχθές 5.830 άνθρωποι επέλεξαν να ενημερωθούν από τη ροή ειδήσεων που παρείχαμε στη σελίδα http://radiobubble.gr/23fgr    >>>

.
Άλλοι τόσοι περίπου, παρέμεναν συνδεδεμένοι με το πρόγραμμα ροής του radiobubble, παρακολουθώντας την ραδιοφωνική κάλυψη των γεγονότων και τα δελτία ειδήσεων που εκπέμψαμε.
.
Ο κύριος κορμός της ενημέρωσης προέρχονταν από την “ανένταχτη” κοινωνία των πολιτών που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο μέσω των blogs και του twitter, από όσους δηλαδή εκτός “επίσημων φορέων”, αισθάνονται την προσωπική ανάγκη αλλά και την “κοινωνική αναγκαιότητα”, να καταγράφουν και να μεταφέρουν ειδήσεις ελεύθερα και ακηδεμόνευτα.
.
Το άτυπο αυτό “πρακτορείο ειδήσεων”, αποτελεί πλέον “μια περίεργη νέα πραγματικότητα” που τόσο τα παραδοσιακά/συμβατικά ΜΜΕ, όσο και οι θεσμοί της παλιότερης εποχής, αδυνατούν να κατανοήσουν.
.
Σίγουρα όμως αδυνατούν και να αγνοήσουν.

.
Για την παραγωγή και τη μετάδοση των ειδήσεων εχθές από το radiobubble, αξιοποιήθηκαν τα “παλαιά δημοσιογραφικά εργαλεία” (ταχύτητα, εγκυρότητα, διασταύρωση πηγών, διαχωρισμών των ειδήσεων από το σχολιασμό κλπ), ενταγμένα στο πνεύμα και το νόημα των νέων μέσων, των μέσων που προϋποθέτουν ενεργούς και σοβαρούς πολίτες.
.
Προφανώς το ταξίδι προς τη νέα εποχή των Μέσων Επικοινωνίας στην Ελλάδα, συνεχίζεται. Και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο...
.
Σας ευχαριστούμε όλους.
.
Και φυσικά θα το ξανακάνουμε....    
.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας που εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων εδώ ιδιαίτερα ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους στη χθεσινή “παραγωγή ειδήσεων” τους Γιάννη Νικολόπουλο και Αφροδίτη Πολίτη (Διακλ. Πρωτ. ΜΜΕ), την ομάδα των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα, καθώς και όσους μετέτρεψαν το radio booth/cafe/bar της Ιπποκράτους 146 στο πλέον δυναμικό news room της χώρας, είτε συντάσοντας ειδήσεις, είτε δίνοντας τηλεφωνικές ανταποκρίσεις, είτε απλά μεταφέροντάς μας τη μυρωδιά των χημικών, τη μυρωδιά του δρόμου...

.

σχόλια 9

by krot - χωρίς πλάκα, κάνατε εξαιρετική δουλειά παιδιά. μπράβο σας, και καλά κουράγια.

by kaloutsiki - κάναμΕ κροτ κι εσύ δούλεψες - πολύ ;)

by krot - :) και εις άλλα με υγεια!

by krot - βαζω εδώ μερικά ακόμα λινκς από ξένα μέσα, γιατι στο άλλο δεν μπορώ να σχολιάσω. αν θέλει το αφεντικό ας τα μεταφέρει αλλού: http://www.startribune.com/business/116722999.html http://www.monstersandcritics.com/news/business/news/article_1621343.php/National-strike-cripples-Greece-as-workers-take-to-the-streets http://www.boston.com/business/articles/2011/02/22/greek_strike_to_disrupt_flights_cripple_services/ http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703775704576161783867019502.html?mod=WSJEUROPE_hpp_LEFTTopWhatNews via http://tsalapetinos.blogspot.com/2011/02/23fgr_23.html

by Τσαλαπετεινός - Παιδιά, μπράβο κι από μένα κι ευχαριστούμε. Κροτ, ευχαριστώ για το λινκ.

by red snapper - Απλά.... εξαιρετικοί! Ήταν καταπληκτική η προσπάθεια και αφήνει παρακαταθήκη. μια μόνο παρατήρηση ίσως θα ταν καλύτερο για την επόμενη φορά να είναι πιο διαχωρισμένα τα σχόλια από τις ειδήσεις (αν έλειπαν και τα σχόλια ή φιλτράρονταν ακόμα καλύτερα) υγ: είναι απίστευτη η συγκυρία της διάλυσης της ομάδας σχσ...πραγματικά πολύ κρίμα. Καλή δύναμη

by Αποστόλης - @red snapper μα δεν αφήναμε να περνάνε σχόλια, ελάχιστα τα κατάφεραν ;-)

by red snapper - ωχ Αποστόλη... μπορεί να έχω κανει λάθος τότε... παρακολουθούσα τη ροή μέσω καναλιού twitter που έπαιζε παράλληλα και από press project.Και εκεί έβλεπα συνεχώς σχόλια διαδηλωτών επί παντός επιστητού Έπαιζε και κάποιο παράλληλο λίνκ;

by Αποστόλης - (το link είναι στην αρχή του post) εμ βέβαια, αλλού κοίταζες ;-)10 - Πανελλαδική Απεργία 23 Φεβρουαρίου 2011

ανέβηκε στις 23-Feb-2011 από radiobubble

σχόλια 2

by radiobubble - μεταφέρουμε εδώ την ενημέρωση που μας έστειλε μέσω email η @Krotkie και αφορά στα όσα μετέδιδαν τα διεθνή μέσα . Ανασκόπηση ξένου τύπου από τις διαδικτυακές εκδόσεις (18.00 ώρα Ελλάδας) Η Monde κατόπιν απαρίθμησης των φορέων που απεργούν κάνει μια ανασκόπηση των μέτρων λιτότητας του τελευταίου χρόνου και αναφορά στην επίσκεψη Παπανδρέου στη Γερμανία. Σε δεύτερο άρθρο, που ανέβηκε αφού ξέσπασαν οι συμπλοκές, αναφέρει πως τα επεισόδια ξεκίνησαν με την άφιξη των πρώτων διαδηλωτών στο Σύνταγμα και πως πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στις ελληνικές διαδηλώσεις. Ακόμη, επισημαίνει πως η αστυνομία δίνει συμμετοχή 20 χιλιάδες για την Αθήνα και 16 χιλιάδες για τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι διαδηλωτές εκτιμούν 60 χιλιάδες στην Αθήνα. http://tinyurl.com/5u7k6ma Η Libération σε πρωινό της άρθρο ανακοίνωνε την απεργία αναφέροντας πως η πορεία αναμενόταν να είναι μαζική. Σε δεύτερο και τρίτο άρθρο, αναφέρεται στην (επιβεβαιωμένη πλέον) μεγάλη μαζικότητα (αναφέρει νούμερα αστυνομίας-20000- και συνδικαλιστών -60000- για την Αθήνα), στη συμμετοχή του κινήματος "Δεν πληρώνω" και εκπροσώπων των "κλειστών επαγγελμάτων, στα επεισόδια, στο αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων (5000) και την ρίψη δακρυγόνων που έκαναν την ατμόσφαιρα "ασφυκτική". Φιλοξενεί δηλώσεις διαδηλωτών και κάνει μνεία σε περιστατικό αστυνομικού που δέχτηκε μολότωφ και τυλίχτηκε στις φλόγες. http://tinyurl.com/6ag3mjo Η βέλγικη Soir απλώς αναμεταδίδει περίληψη της ανακοίνωσης του AFP κάνοντας λόγο μόνο για τα επεισόδια, χωρίς καν να αναφέρει την απεργία. http://tinyurl.com/6x2rygg Η βέλγικη De Morgen φιλοξενεί 2 άρθρα. Στο πρώτο αναφέρει πως πρόκειται για την 11η απεργία μέσα στον τελευταίο χρόνο, η οποία παρέλυσε τις μεταφορές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία και π[ως δεν μεταδίδονται ειδήσεις λόγω της συμμετοχής και των δημοσιογράφων. Μιλά για χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας και φιλοξενεί δήλωση διαδηλώτριας http://tinyurl.com/4wdkce5 Το BBC σε αρθρο με τίτλο "Γενική απεργία στην Ελλάδα: ξεσπούν συμπλοκές", μεταδίδει πως "περισσότεροι από 30 χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το Κοινοβούλιο", αναφέροντας επίσης πως η γενική απεργία παρέλυσε τις μεταφορές και πολλά σχολεία ήταν κλειστά. Κάνει μικρή αναδρομή στα μέτρα λιτότητας και τις αντιδράσεις του τελευταίου χρόνου και φιλοξενεί δηλώσεις της ΓΣΕΕ, αλλά και βίντεο από το Σύνταγμα. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12551636 Η ιταλική Corriere della sera, σε σύντομο σχόλιο αναφέρει "συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τη γενική απεργία μπροστά στο Κοινοβούλιο και το Πανεπιστήμιο" και πως πολλοί φώναζαν "Μετά το Μπεν Αλί και το Μουμπάρακ, Παπανδρέου ήρθε η σειρά σου". http://tinyurl.com/6ytk77u Εξίσου λακωνική και η αναφορά της Frankfurter Allegmeine Zeitung που φιλοξενεί και αυτή βιντεοσκοπημενο ρεπορτάζ: μιλά για την απεργία και ποιοι φορείς συμμετέχουν και φυσικά τα επεισόδια. http://tinyurl.com/5rslud8 Το Reuters σε ένα συνεχώς ανανεούμενο και λεπτομερές ρεπορτάζ, αναφέρεται στην απεργία και τη μαζική συμμετοχή, Συγκεκριμένα, μιλά για 100 χιλιάδες διαδηλωτές που πορεύτηκαν προς το Κοινοβούλιο. αξιολογώντας τη σημερινή ως τη μεγαλύτερη κινητοποίηση μετά το Δεκέμβρη του 2008. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως οι διαδηλωτές φώναζαν "Δεν πληρώνουμε" και "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία", περιγράφεται η παρέμβαση με το φέρετρο και το μαύρο πανώ στο Σύνταγμα, ενώ μεταδίδεται ακόμη πως στις συμπλοκές υπήρξαν τραυματισμοί (2 αστυνομικοί, 4 πολίτες και 1 δημοσιογράφος), αλλά και 4 συλλήψεις. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από βίντεο, φιλοξενεί δηλώσεις του Ηλία Ηλιόπουλου της ΑΔΕΔΥ και ενός διαδηλωτή και κάνει σύντομη αναφορά στα μέτρα λιτότητας και την κατάσταση της οικονομίας τον τελευταίο χρόνο. http://www.reuters.com/article/2011/02/23/us-greece-strike-idUSTRE71M1VJ20110223 Η βελγική De Standard αναδημοσιεύει περίληψη του ρεπορτάζ του Reuters συνοδευόμενο από φωτογραφίες. http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110223_013&word=griekenland Η Washington Post δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ συνοδευόμενο από φωτογραφίες σε slideshow. Ξεκινά με αναφορά στις συμπλοκές, σημειώνοντας πάντως πως "χιλιάδες ειρηνικών διαδηλωτών έτρεχαν στα στενά για να καλυφθούν", αλλά και πως ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να καεί η μηχανή του. Πέντε τραυματίες τουλάχιστον και 20 συλλήψεις, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ δίνει σα νούμερο 30 χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, κρατώντας την ίδια γραμμή με το BBC και το Associated Press. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδηλωτές φώναζαν "Μην πληρώνετε τους πλούσιους. Παλέψτε", ενώ οι "σποραδικές συγκρούσεις" κράτησαν 3 ώρες. Η Washingto post αναφέρει ακόμη τη συμμετοχή τρακτέρ και ποδηλατών, αλλά και την παραμονή 500 διαδηλωτών στην Πλατεία Συντάγματος μετά την πορεία με στόχο να μην αποχωρήσουν πριν υποχωρήσει η Κυβέρνηση, παραδειγματιζόμενοι από τις εξεγέρσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Το ρεπορτάζ συνεχίζει με τη δήλωση Παπανδρέου από το Ελσίνκι ότι "κατανοεί τους διαδηλωτές", με αναφορά στην απεργία και τους φορείς που υπολειτούργησαν και με ανασκόπηση των μέτρων λιτότητας και της οικονομικής κατάστασης και κλείνει με τη δήλωση του ΔΝΤ ότι "οι συχνές διαδηλώσεις οργανώνονται από ομάδες που έχουν εξαγριωθεί επειδή χάνουν άδικα προνόμια και ωφελήματα". http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/02/23/AR2011022301043.html Τέλος, ενδιαφέρουσα είναι η "σιωπή" των βρετανικών εφημερίδων (Independent, Guardian, Times) αλλά και της ισπανικής El Pais.

by radiobubble - http://radiobubble.gr/el/blog/8458/23fgr ;-))page 1 of 23 >>