1 - Σωκράτης Παπαχατζής

ανέβηκε στις 30-Apr-2008 από radiobubble

Αποκτά το πρώτο του μουσικό όργανο, ένα μαντολίνο, και ξεκινά να γράφει μουσική σε ηλικία 12 ετών. Περνώντας στην κιθάρα και στη συνέχεια εξαντλώντας τα όριά του ως αυτοδίδακτου, θα παρακολουθήσει από τα 24 μέχρι τα 28 μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ωδείο Αθηνών. Οι σπουδές θα μείνουν ανολοκλήρωτες - το πνεύμα του αυτοδίδακτου έκανε απλώς υπομονή, ασκώντας τα αντανακλαστικά του.  Στο μεταξύ, φτιάχνει το πρώτο του συγκρότημα (Blue Light) με φίλους (Αλέξης Καλοφωλιάς και Γιώργος Καρανικόλας από τους Last Drive, Γιάννης Μανιάτης από τους Metro Decay – η σύνθεση θα αλλάξει αρκετές φορές)...... Το πρώτο και μοναδικό άλμπουμ του γκρουπ, σε μουσική - στίχους του Σ. Π., θα κυκλοφορήσει στα 1988 συναντώντας τον ενθουσιασμό των κριτικών και την παγερή αδιαφορία του mainstream κοινού.

 Ασχέτως του αν ο ενθουσιασμός των κριτικών ήσαν πρωτοφανής και η αδιαφορία του mainstream κοινού συνηθισμένη (για “ελληνικό ροκ συγκρότημα”), η καλή προσπάθεια θα εγκαταλειφθεί στις αρχές των ‘90s. Απορρίπτοντας ασυζητητί “καριέρα” session μουσικού, προτιμά να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, γράφοντας κείμενα στο περιοδικό ΗΧΟΣ και μετά από λίγο αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της καλλιτεχνικής συντακτικής του ομάδας.
 Η “δισκογραφική” δραστηριότητα περιορίζεται σε εκτελεστικές – συνθετικές συμμετοχές σε άλμπουμ των Thirty Ντέρτι και 667, ενώ για κάποιες σεζόν συμπράττει συναυλιακά με την Κρίστη Στασινοπούλου. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 ασχολείται επίσης με το ραδιόφωνο (ρ.σ. Εν Λευκώ): εκπομπές με κλασική μουσική, καθώς και εκπομπές με techno, industrial και psychedelic trance. Εκεί θα τεθούν οι βάσεις για τη φιλία με τον Αποστόλη Κ., καρπός της οποίας και η γόνιμη ιντερνετική συνεργασία που έμελλε, ή μάλλον μέλλει, να επακολουθήσει.
 Η ασχολία με τη σύνθεση συνεχίζεται ακατάπαυστα, αλλά μόνο η γνωριμία του Σ. Π. με την συνθέτρια – ζωγράφο Μαρίνα Καναβάκη, στις αρχές αυτής της δεκαετίας θα αποτελέσει λόγο επιστροφής στη “δισκογραφία”. Επί σκοπώ εντυπωσιασμού της μέλλουσας συζύγου του κυκλοφορεί ένα οργανικό άλμπουμ, βασισμένο στο πιάνο και τα ηλεκτρονικά, με το ψευδώνυμο Oannes (τίτλος: Inverted A). Στη συνέχεια οι Μαρίνα Καναβάκη - Oannes θα συμπήξουν καλλιτεχνικό ντουέτο που θα λάβει το όνομα από τα αρχικά τους (MK-O). Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο Ovation θα συναντήσει το γνωστό μίγμα “ενθουσιασμός κριτικών / παγερή αδιαφορία mainstream κοινού”.
Εννοείται, το ίδιο είχε γίνει δυο χρόνια πριν και με το άλμπουμ του Oannes, όπως και με το πρώτο σόλο άλμπουμ της Μαρίνας, Ποτέ και Τίποτα, σε ποίηση Ηλία Πετρόπουλου). Ο επόμενος δίσκος των MK-O ετοιμάζεται για κυκλοφορία, πρώτα ο Θεός, τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site του συγκροτήματος ΜΚ-Ο 

χωρις σχόλια