1 - 2 χρόνια στον αέρα, μήπως ήρθε η ώρα να συστηθούμε;

ανέβηκε στις 02-Feb-2010 από Αποστόληςclick to listen

 Το radiobubble, πράγμα ακόμη περίεργο και ακαταλαβίστικο για πολλούς, είναι το πρώτο web 2.0 ραδιόφωνο της χώρας... --->


Ταυτόχρονα, το πρώτο ιντερνετικό ραδιόφωνο του γαλαξία που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, κάλεσε ανθρώπους να ηχογραφήσουν και να ανεβάσουν ραδιοφωνικές εκπομπές, χωρίς το άγχος της “κρίσης” του διευθυντή ή των “συμφερόντων” του ιδιοκτήτη, χωρίς την καταπίεση των playlist. Και αυτές τις εκπομπές κατάφερε να τις εντάξει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα ροής.
.
Είμαστε το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Ελλάδας που στο πρόγραμμά του συμμετείχαν και συμμετέχουν -εννοείται χωρίς αμοιβή- τόσοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Κι όμως, είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κατάργηση εννοιών όπως αυτές της “αυθεντίας”. Ανοίξαμε τα μικρόφωνα, ελπίζοντας να αυτοκαταργηθούμε ως “επαγγελματίες”. Και να επιστρέψουμε αναβαθμισμένοι σε “σοβαρούς πολίτες”. Ωθούμε τον “ακροατή” να γίνει “ραδιοφωνικός παραγωγός”. Όπως ακριβώς ωθούν οι bloggers τους αναγνώστες να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς κειμένων και ειδήσεων, να μετατραπούν από αναγνώστες/παρατηρητές σε συγγραφείς/δημιουργοί.
.
Δεν είμαστε ένα “μεταβατικό στάδιο” από τα παλιά Μέσα στα νέα Μέσα.
Είμαστε το ζωντανό  παράδειγμα του τι θα πρέπει τα νέα Μέσα να διατηρήσουν ως προίκα από τα παλιά, αν θέλουν να γίνουν πραγματικά νέα.

.

Δεν κυνηγήσαμε τη δόξα των τεχνολογικών καινοτομιών που ως περιεχόμενο φέρουν... μόνο την τεχνολογική καινοτομία. Προτιμήσαμε αντί των εύκολων live μεταδόσεων "από το σπίτι μας", να ωθούμε όσους θέλουν να κάνουν ραδιόφωνο στο βασανιστήριο της ηχογραφημένης εκπομπής. Κι αποκαλύψαμε έτσι την κουλτούρα για το τι είναι ραδιόφωνο που έρεε υπόγεια. Χωρίς να χάνουμε την αμεσότητα του live, επαναφέραμε την αξία ενός ηχογραφήματος που ο δημιουργός του υποβάλει σε πολλαπλές μίξεις και ακροάσεις πριν το εκπέμψει.  

.
Οι εκπομπές μας αποτελούν δείγμα του τι καλό μπορεί να συμβεί αν οι πολίτες πάρουν τα Μέσα στα χέρια τους, αν απαξιώσουν δημιουργώντας -και όχι απλά καταγγέλοντας- τον παλιό κόσμο των media.
.
Το αισθητικό, άρα βαθιά πολιτικό μας κριτήριο, αυτό που εκπέμπουμε καθημερινά από το πρόγραμμα ροής του live radio, είναι το μόνο που δίνει τον τόνο.
.
Ενώ είμαστε ακόμη στην αρχή, δεκάδες άγνωστοί μας άνθρωποι βρήκαν εδώ στέγη για τους μουσικούς, τους καλλιτεχνικούς, τους υπαρξιακούς, τους ερωτικούς τους... έρωτες.
.
Βρήκαν στέγη ως δημιουργοί. Γιατί εμείς τέτοιους θέλουμε, δεν θέλουμε “ακροατές”.
.
Σε πείσμα όσων μας έλεγαν “δεν μπορεί να γίνει αυτό, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον πλανήτη”, τώρα καλούμαστε σε επιστημονικά συνέδρια για να εξηγήσουμε “πως γίνεται”....
.
Σε πείσμα όσων μας έλεγαν “αν αφήσετε τον κόσμο να ανεβάζει εκπομπές, θα ακούτε διαρκώς ανοησίες”, οι περισσότεροι μας αναγνωρίζουν από την ποιότητα της μουσικής που εκπέμπουμε. Κατάφεραμε να είμαστε και κοινότητα και ραδιόφωνο. Και web 2.0 και προσδιορισμένοι αισθητικά.
.
Σε πείσμα όσων μας νουθετούσαν λέγοντάς μας “αν δεν πάτε με τα κέφια της διαφημιστικής αγοράς, δεν πρόκειται να κλείσετε ούτε έξι μήνες ζωής”, συνεχίζουμε μετά τα δύο μας πρώτα χρόνια να είμαστε στον αέρα. Η κοινότητα μεγαλώνει. Κι οι ώρες ακρόασης των εκπομπών μας επίσης...
.
Πολύ περισσότερο δε, μεγαλώνει η διείσδυσή μας “σε βάθος”. Έτσι κι αλλιώς, στον ανοικτό διαγωνισμό για την εργολαβία της επικράτησης “σε πλάτος”, δε συμμετέχουμε.
.
Σε πείσμα, όσων μας έλεγαν ότι "μόνο κατηγοριοποιημένη μουσική έχουν εκπαιδευτεί να ακούνε τα σύγχρονα ακροατήρια”, εμείς συνεχίζουμε να μην εκπέμπουμε μόνο ethnic, μόνο electronica, μόνο jazz, μόνο rock, μόνο κλασική μουσική. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τη μουσική ως στοιχείο πολιτισμού κι όχι ως συσκευασμένο προιόν.
.
Σε πείσμα όσων μας έλεγαν “το ραδιόφωνο έχει πεθάνει προ πολλού” και “ίσως έχετε μια ελπίδα ως μουσικό ραδιόφωνο”, οι σύνθετες εκπομπές μας, αυτές που ανιχνεύουν τα όρια ανάμεσα στο ραδιόφωνο και την τέχνη, οι εκπομπές/θεατρικές παραστάσεις, οι εκπομπές/ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ, οι εκπομπές/πειράματα που ανιχνεύουν τι είναι θόρυβος και τι μουσική, ο ελεύθερος λόγος μας κάθε μορφής... είναι ελεύθερος για download...
.
Σε πείσμα όσων μας περιέγραφαν την ελληνική bloggόσφαιρα ως ένα συνονθύλευμα μονόχνοτων και ανέραστων αποτυχημένων στα συμβατικά Μέσα, αισθανόμαστε πλέον ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Κι αρχίζουμε σιγά-σιγά να τσακωνόμαστε με τους υπόλοιπους ... ως γείτονες.
.
Σε πείσμα των επαϊόντων  που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ανήκουμε σε μια παλιά ξεπερασμένη εποχή , όταν εμείς επιμέναμε να ονειρευόμαστε...
.
Κλείνοντας τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μας,
σας ασπαζόμαστε τρυφερά από αέρος και σας υπενθυμίζουμε
.
εμείς είμαστε το mainstream.
κι είναι ανόητος όποιος δεν το έχει ακόμη καταλάβει

 .


.
*ζητώ συγγνώμη από όσους δεν ακούσουν τη φωνή τους στην ηχητική αυτή "ανασκόπηση". Πρέπει να λείπουν περίπου 100 "δικές μας φωνές". Κι εγώ έπρεπε μετά από 10 ημέρες να εγκαταλείψω το montaz. Πάρτε το απλά σαν αφορμή για να ανεβάσετε δικές σας μίξεις.
.
*ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους ανά καιρούς βοήθησαν στη δημιουργία των spot που ακούγονται εδώ καθώς και όσους "κατέθεσαν" μίξεις και διασκευές του σήματος του radiobubble.
.
*η εικόνα... είναι εικόνα της αρχικής σελίδας του radiobubble τον Νοέμβριο του 2007 (με την αγάπη μου στο firzb που πρωτοσχεδίασε το site).

.

*αναλυτικά στοιχεία για όλα όσα γράφω εδώ για την διετή πορεία του radiobubble, θα βρείτε στο "εγχειρίδιο του χρήστη"

.

σχόλια 25

by tovytio - εξαιρετικό βγήκε τελικώς. μπράβο Καναλάρχη. και τα καλύτερα έρχονται νομίζω.

by duke_zappa - επαυξάνω... Το τελος με την παραφιλολογια περι ούτε λέμπερ ήταν επικών διαστάσεων σε αγαπάμε ο δουξ μετά των κουρελιών

by Dark Angel - Γουέλ, δάκρυσα από αυτό το υπέροχο σποτ-διαδρομή. Λες και ήμουν λίγο πίσω από το πιλοτήριο και ψιθύριζα όπως στο Σταρ Τρεκ: Never Give Up, Never Surrender... Stay On The Scene.

by ΤρελλάνDJας Trellandjas - ολε ολε χιπ χιπ ουρα στον καναλ κ στην καναλ κ σε όλους μας ΤρελλάνDJας TrellanDJas

by Γιώργος Κεσίσογλου - Πάρα πολύ καλό, εύγε ;-) Μεγάλες στιγμές!

by ptrs_0 - Όλα τα καλά παιδιά με τις φουσκαλίθρες τους εδώ! ...ακούς εκεί ατμόσφαιρα bar... τί το κάναμε; Βάλε prodigy να σπάσουμε καμιά καρέκλα:)) [...καλά θα μου πεις και thefteri έχουμε] χρόνια πολλά ξανά!

by Βασίλης Σωτηρόπουλος - Όταν είσαι πρωτοπόρος, μένεις για πάντα. Radiobubble we love.

by kaloutsiki - ♥ Τι ωραία που έχουμε περάσει αυτά τα 2 χρόνια ♥ Θυμάμαι διάφορες στιγμές. Όταν μπήκαμε στο ραδιομέγαρο και το αδειάζαμε. Το βάψιμο με τον καναλαρχη. Τα ξενύχτια για να τελειώσω το τραπέζι - γραφείο γρήγορα. Τους καυγάδες για το πως πρέπει να στηθεί το στούντιο (Κίμων Ατελής, pax και Διονύσιος Τέσλα μας είχαν διασκεδάσει, αφάνταστα, με τον ανταγωνισμό τους). Τις ατέλειωτες ώρες με τον firzb. Τα - κυριολεκτικά- άπειρα τηλέφωνα στον Nikan. Την πρώτη φορά που ανέβηκε εκπομπή από άγνωστο (γεια σου Πετράν). 'Οταν ήρθε ο ουτίστας των ειρήσθω (γεια σου Κες). Όταν εμφανίστηκε ο Τζαβέλλας μετά από χρόνια και τον άκουσα σε εκπομπή! Τη Σοφία που ήρθε από την αρχή αβίαστα. Την πρώτη εκπομπή των contrabbando. Τον Κανέλλο και τις καθημερίνες εκπομπές του. Το πόδι του Δουβίτσα που από το πολύ χτύπημα πέρναγε στο μικρόφωνο. Toν xxristo και το "σκατά ευτυχισμένος έγινα". Τη συνέντευξη Τσίπρα. Τη γνωριμία με τα arxediaMEDIA. Τις ατέλειωτες ώρες rip-αρίσματος! Το mail - κάλεσμα σε κάποιους bloggers και τη μετέπειτα γνωριμία μαζί τους. Το What Street Party? Τις συνεντεύξεις. Τη μετακόμιση (cd 1 Χατζοοο) Τα κοκτέιλ με καρπούζι που πίναμε συνέχεια το πρώτο καλοκαίρι. Τους λαχανοντολμάδες της γιαγιάς, τα ρεβεγιόν, τις συναντήσεις, την πρώτη συνέλευση. Την εγκυμοσύνη μου, τη γέννα και και και και ......

by Panos_Michail - Να μεγαλώνουμε. Και να παίρνουμε το μερίδιο του παράδεισου (η της κόλασης http://tinyurl.com/2craz6 ;-) που μας αντιστοιχεί. ♥♥♥

by spanaros - Ένα μεγάλο ευχαριστώ από έναν "άγνωστο άνθρωπο" που βρήκε εδώ τη στέγη του. Στην πραγματικότητα πιστέυω ότι δεν φαντάζεστε τι μπορεί να σημαίνει η όλη ιστορία του radiobubble για κάποιους από εμάς που στην ουσία συμμετέχουμε στην όλη φάση κατά κάποιο τρόπο "απ'έξω" (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ)... Μπράβο και πάλι μπράβο για την προσπάθεια, την επιμονή, την ποιότητα, την αισθητική και την ελευθερία που εκπέμπετε. Ευχαριστούμε που μας κάνετε να νοιώθουμε ότι, έστω και λίγο, βάζουμε και εμείς ένα κομμάτι από τον εαυτό μας σ'αυτό το πολύχρωμο παζλ. Ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να επιμένουμε να ονειρευόμαστε μαζί σας.

by domni zef - Συγκινητικό να θυμάσαι! Καταπληκτικό να ονειρευόμαστε παρέα! La lucha sigue ;)

by palioxaraktiras - Τι να πω? Ευγε, μπραβο μας... Νομιζω ο Νιονιος οταν εγραφε το "Ας κρατησουν οι χοροι" ειχε στο μυαλο του το Radio Bubble. Πριν ποσταρω τους στιχους σκεφτομουν ποιους να βαλω που να μας ταιριαζουν, ε λοιπον δεν μπορεσα ν αφαιρεσω ουτε μια στροφη. Ολες μας ταιριαζουν Να μας εχει ο θεος γερους λοιπον Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα βρε ώσπου η σύναξις αυτή σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί Mέχρι τα ουράνια σώματα με πομπούς και με κεραίες φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες Kάνει ο Γιώργος την αρχή είμαστε δεν είμαστε τίποτα δεν είμαστε βρε κι ο Γιαννάκης τραγουδεί άμα είναι όλα άγραφα κάτι θα βγει Kαι στης νύχτας το λαμπάδιασμα να κι ο Λάκης ο μικρός μας για να σμίξει παλιές κι αναμμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας O ουρανός είναι φωτιές ανεμομαζώματα σπίθες και κυκλώματα βρε και παρέες λαμπερές το καθρεφτισμά τους στις ακρογιαλιές Kι είτε με τις αρχαιότητες είτε με ορθοδοξία των Eλλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία Να κι ο Mπάμπης που έχει πιει κι η Λυδία ντρέπεται που όλο εκείνη βλέπετε βρε κι ο Αχιλλέας με τη Zωή μπρος στην Πολαρόιντ κοιτούν γελαστοί Τότε η Έλενα η χορεύτρια σκύβει στη μεριά του Τάσου και με μάτια κλειστά τραγουδούν αγκαλιά Εθνική Ελλάδος γεια σου Τι να φταίει η Bουλή τι να φταιν οι εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι βρε αν πονάει η κεφαλή φταίει η απρόσωπη αγάπη που 'χε βρει Mα η δικιά μας έχει όνομα έχει σώμα και θρησκεία και υπακούει σε μέρη αυτόνομα μέσα στην τουρκοκρατία Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς Και στης νύχτας το λαμπάδιασμα να πυκνώνει ο δεσμός μας και να σμίγει παλιές κι αναμμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας

by streetfox - Χρόνια πολλά και λίγα είναι! Δικό σας παιδί και εγώ και φίλη Σας ακούω περισσότερο από όσο εσείς εμένα Σας αγαπάω περισσότερο… όμως? μμμ δεν νομίζω… Το μέσο δεν λειτουργεί σαν μέτρο σύγκρισης αλλά σαν γέφυρα … Φωνές αγαπημένες, φαντασία & γέλιο, φιλοσοφικές απόψεις και πολιτική θέση…ρεαλισμός μέσω σουρεαλισμού, ποίηση… αναζητήσεις & αποκαλύψεις. Κάποια στοιχεία που εμένα με «δένουν» μαζί σας Να είστε όλοι πολύ πολύ πολύ καλά! Γιατί το αδύνατο κατακτάται από τους τολμηρούς, τους τρελούς & τους ευτυχισμένους (!!!)

by TheSkyEtc - Συγχαρητήρια το σποτάκι, ήταν αρκετά συγκινητικό..Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη κοινότητα του Radiobubble, γιατί πέρα από τις μουσικές, τις συζητήσεις, τις ανησυχίες και τα πάρτυ βρήκα και έκανα φίλους, η σχέση με τους οποίους όπως και να εξελιχθεί αιωρείται πλέον σα φούσκα from here to eternity. . . to infinity.

by Νίκος Γεωργίου - Κατ' αρχάς για το σποτ. Εξαιρετικό! Παρ' όλο που κρατάει σχεδόν μισή ώρα ακούγεται τόσο ευχάριστα. (Τιμή μου που βρίσκομαι μέσα σ' αυτό) Το αξιοθαύμαστο, πιστεύω, που πέτυχε το RB είναι ότι έφερε το ιντερνετ & την τεχνολογία στα μέτρα του ραδιοφώνου και όχι το αντίθετο. Ιστοχώροι με ποντκαστς υπάρχουν αμέτρητοι. Είναι όμως ψυχροί κι αδιάφοροι, όπως είναι η τεχνολογία στην απογυμνωμένη της μορφή. Στο RB υπάρχουν εκπομπές, όχι podcasts. Χρόνια πολλά, νά 'στε καλά!

by tsimitakis - Τι ωραία που ήταν ως εδώ! Και μια χαρά τα λέει ο Καναλάρχης στο κείμενο. Πάμε για τα καλύτερα τώρα ;)

by Mafalda - Μνημειώδες! Και ωραίο! Και συγκινητικό! Στενοχωριέμαι μόνο για τις δεκάδες εκπομπές που δεν έχω προλάβει ν' ακούσω ... ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ! I wish no trouble to radiobubble! :)))))

by Nikos Jah-vellas - Ε, ρε συγκίνησις!! Ε, ρε γέλια!! Ε, ρε απρόοπτα!! Ε, ρε φωνούλες ωραίες!! Ε, ρε μουσικούλες σπάνιες!! Ε, ρε μεράκια, συνεργασίες, συντροφικότης και αγάπες!! Radio Bubble: διαπροσωπικό ραδιόφωνο!!

by Rodia - Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Τι ωραιο! Ε, ειναι παρα παρα παρα πολυ πολυ πολυ ωραιο! τι να λεμε τωρα... Τωρα κλαιμε! ;)

by Doctor Who - αν και λιγότερο από τριάντα λεπτά, είναι τελικά ένα δίχρονο έπος. Να τα χιλιάσεις ραδιόφουσκα!!

by Αποστόλης - οκ 2 χρόνια στον αέρα > 3 χρόνια μοντάζ! κατέβασα το αρχείο αποκαθιστώντας μια ιστορική αδικία την οποία εμπεριείχε. Και χάθηκαν φυσικά τα plays και τα downloads http://www.radiobubble.gr/files/u5/plays_downloads_2010-02-09_1110.jpg πάμε για άλλα... Σας ευχαριστώ όλους (ξανά ;-)

by maria mikro analogo - δεν έχει υπάρξει ούτε θα υπάρξει ποτέ άλλη (ραδιο)φουσκα που να έχει κλείσει μέσα της τόσα πολλά, από ανθρώπους, λέξεις, μουσικές, γέλια, εμπειρίες, πρωτιές και κυρίως συναισθήματα. Και σίγουρα δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει άλλη (ραδιο)φουσκα που να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ! Γι' αυτό και θα συνεχίσει να ταξιδεύει στα διαγαλαξιακά κύματα, no matter what ;-)

by edmon - Ω ρε γαμώτο, τον είχα ξεχάσει τον "Σπούτνικ" και τις περιπέτειές του... Και πόσα ακόμα δηλαδή... Μέχρι και εργασία "creative commons" είχα κάνει στην σχολή, λόγω radiobubble. Θυμάμαι μάλιστα μέιλ σε Αποστόλη με τίτλο "Από τον Κομμουνισμό στον Creative Commoυνισμό." χαχαχαχαχα Και εννοοείται δεν θα ξεχάσω με τίποτα πρώτη εκπομπή Καλειδοσκοπίου με εμένα και Θανάση (τότε πρόεδρο). Μάλλον έτσι πήρα το χρίσμα. :-) Από το σπίτι - στούντιο των αφών Χαντζή, πολλές ευχές για αντοχή, δύναμη, πίστη, χαμόγελο, ποπ κορν!!!

by dhyda - @Radiobubble: Είσαι ο κήπος μου, τα κυπαρίσσια μου, το περιβόλι του τρελού μου. Ευχάριστο το αντάμωμα. Πολύ. Ευχαριστώ.

by Kanellos Terzis - Γάμους, δεν ξέρω, είχαμε; Συνοικέσια σίγουρα, τα είδα με τα μάτια μου στο τελευταίο πάρτυ. Επιτυχίες; definitely το Νο 1 στο Γαλαξία! Ήττες.... έχω να θυμάμαι... Στο δια ταύτα. Γαμάμε; Abso-fucking-lutely!!!!!