1 - Να σας ακούσουμε λοιπόν... / Εκπομπή πρώτη: Κυριάκος Μητσοτάκης

ανέβηκε στις 14-Mar-2011 από Αποστόλης

Με ανοικτό το ερώτημα εάν ο κόσμος της πολιτικής και των πολιτικών έχει κάτι ουσιαστικά καινούργιο να μας πει, ξεκινάω στο radiobubble μια σειρά εκπομπών της οποίας καλεσμένοι θα είναι πολιτικοί και βουλευτές.
Οι εκπομπές αυτές θα εκπέμπονται χωρίς περιοδικότητα την ώρα μετάδοσης των Κενών Αέρος και θα έχουν τίτλο “Να σας ακούσουμε λοιπόν...” .
 
Αν η δημοσιογραφία έχει, παραδοσιακά, ως στόχο της την (ιερά) εξέταση και την μέσω επιχειρημάτων αντιπαράθεση απόψεων, η εκπομπές αυτές θα έχουν στόχο τους την "απ' το πλάι" και "εκ του πονηρού" άντληση συμπερασμάτων από τον ακροατή.
 
Θεωρώντας ως δικό μας γήπεδο, αυτό της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής, οι καλεσμένοι της εκπομπής, θα καλούνται να εκπέμψουν "τις μουσικές και τα τραγούδια" που αγαπούν... Και μέσω αυτών να επιδοθούν σε μια θεωρητικά "χαλαρή" συζήτηση επί παντός του επιστητού με τον παραγωγό της εκπομπής.
 
Αν ο λόγος που θα αρθρωθεί σε αυτές τις εκπομπές, διαφέρει από εκείνον τον "στρογγυλό" και "θεσμικό" λόγο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα συμβατικά μέσα, η εκπομπή θα έχει πετύχει τον πρώτο της στόχο. 
 
Κι αφού για εμάς το θέμα της αισθητικής είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα, αν πίσω από τη μουσική και τα λόγια των καλεσμένων πολιτικών, ο ακροατής καταφέρει να ανιχνεύσει την ουσία όσων πιστεύουν, υποστηρίζουν... και ψηφίζουν, θα έχουμε φωτίσει και μια ουσιαστική πλευρά της πολιτικής που, συνήθως, παραμένει στη σκιά της “αντιπαράθεσης επιχειρημάτων”.
 
Ξεκαθαρίζω ότι εάν η σειρά αυτή εκπομπών εξελιχθεί σε "καραγκούνα δημοσίων σχέσεων", θα καρατομηθεί και θα αφανιστεί συντομότατα από τον διαδικτυακό αέρα.
 
Την κορδέλα των εγκαινίων της σειράς εκπομπών "Να σας ακούσουμε λοιπόν...", έχω τη χαρά να κόβει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ένας πολιτικός, που λόγω ηλικίας, έχω κάθε λόγο να ελπίζω ότι δε θα μας οδηγήσει σε χασμουρητά. Και ταυτόχρονα ένας εκπρόσωπος της "συντηρητικής παράταξης" με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ίδια τη μουσική...
 
Στον αέρα αύριο Τρίτη 6:30 μμ και έως τις 8:00 μμ.

 

σχόλια 1

by krot - α, είναι σοβαρό δλδ? ένα ευχέλαιο κάντε καλόύ κακού. και μην καλέσεις τον Πάγκαλο, θα πέσει το πατάρι στο κεφάλι του Χατζό.