1 - Νίκος Πλάτανος-Σταμάτης Πάρχας, Παγίδες

ανέβηκε στις 12-Mar-2008 από nikos platanosclick to listen

Οι Παγιδες είναι μια σειρά τραγουδιών που γράψαμε με το Σταμάτη στα φοιτητικά μας χρόνια, μια εμφανώς όπως θα λέγαμε νεανική δουλειά. Εγώ έγραφα ήδη από παλιότερα, από τα χρόνια του σχολείου. Στο μεταξύ όλα γύρω άλλαζαν ραγδαία και πρώτα πρώτα εμείς οι ίδιοι. Ήταν μια εποχή μετάβασης από ένα είδος κοινωνίας σ' ένα άλλο, από ένα είδος τραγουδιού σ' ένα άλλο, από μιά ηλικία σε μια άλλη. Θέλαμε να παρακολουθήσουμε αυτή την αλλαγή. Πετάξαμε τις παλιές αποσκευές και απογειωθήκαμε προς ένα κόσμο που ακόμα δεν υπήρχε, που προσπαθούσαμε να τον φανταστούμε. Ούτε και ξέρω αν έκτοτε υπήρξε. Γι αυτό και νομίζω πως είναι τραγούδια που θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί χτές ή μετά από είκοσι χρόνια. Έχουν κάτι το άχρονο και άτοπο, κι ακόμα δεν έχω καταλάβει άν μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους, όπως με άλλα πράγματα που έχω γράψει σε πιο "στέρεες" περιόδους. Καθε φορά που παω να τα πλησιάσω και να τα οικειοποιηθώ μετατοπίζονται και μου ξεφεύγουν. Ίσως γι αυτό η καλύτερη λύση είναι αυτή: να τα εμπιστευτώ στο Radiobubble, σ' αυτό το διαγαλαξιακό ραδιόφωνο, σαν σε μια μποτίλια στο πέλαγος, και να ταξιδέψουν ελεύθερα στον κυβερνοχώρο, στο διάστημα, στον χωρόχρονο ή όπως αλλιώς το θέλετε. Δεν ξέρεις, μπορεί να είναι ο φυσικός τους χώρος και το πεπρωμένο τους.
Νίκος Πλάτανος

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον δίσκο, πατώντας εδώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ένθετο βιβλιαράκι του δίσκου πατώντας εδώ.

Συντελεστές: Νίκος Πλάτανος, (τραγούδι, πιάνο), Έφη Θεοδώρου (τραγούδι),Νίκος Σακκάς (κιθάρες),Θανάσης Σοφράς, (κοντραμπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Σωκράτης Άνθης (τρομπέτα), Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνα), Μαρίνα Κισλίτσινα (βιολοντσέλο), Μανώλης Πάππος (ούτι, λαούτο, τζουράς), Βασίλης Δρογκάρης, ακκορντεόν.

 

Ζωγραφική στο εξώφυλλο Λυδία Βενιέρη, τις τελικές πινελλιές στα εικαστικά εσωφύλλου-εξωφύλλου έβαλε η Ελένη Κουρκουνάκη)

 

σχόλια 2

by Μαρία - Ο δίσκος, από το τραγούδι που άκουσα δηλαδή, είναι πολύ καλός, και χάρηκα πολύ που μπορώ να τον κατεβάσω. Το κάνω αμέσως γιατί τέτοια πράγματα είναι σπάνια. Και υπάρχει και απλοχεριά από εσας και τους υπόλοιπους κύριε Πλάτανε κι αυτό έιναι προς τιμή σας. Θα τον ακούσω και ολόκληρο και θα επανέλθω. Ευχαριστούμε

by Μαρία - Πολύ καλή δουλειά, την ακουσα προσεκτικά αρκετές φορές. Ευχαριστούμε όλους σας που μας φέρνετε σε επαφή με την τέχνη σας και μάλιστα με αυτόν τον τροπο!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και πάντα τέτοια... Καλή Άνοιξη Καλό Καλοκαίρι Μαρία