1 - Κάλεσμα στην κοινότητα: Για ένα δίκτυο δημοσιογραφίας των πολιτών

ανέβηκε στις 05-Apr-2011 από radiobubble

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας να καλύψουμε το διαρκές κενό ενημέρωσης. >>>

Χρησιμοποιώντας τα δημοσιογραφικά εργαλεία της “παλιάς εποχής” (εγκυρότητα, σοβαρότητα, ταχύτητα, διασταύρωση της είδησης, αποφυγή σχολιασμού κτλ.), αλλά και τις δυνατότητες και -πολύ περισσότερο- την κουλτούρα των νέων μέσων, σας καλούμε, στην πραγματικότητα, να μορφοποιήσουμε βήμα-βήμα ένα σοβαρό ελληνικό δίκτυο της δημοσιογραφίας των πολιτών.

 
Με δεδομένη τη λογική μας από τις προηγούμενες καλύψεις σοβαρών γεγονότων (μερικά μόνο εδώ και εδώ), αλλά και εν γένει την κουλτούρα της οποίας το radiobubble είναι φορέας εδώ και τρισήμιση περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε εδώ και δύο εβδομάδες την παραγωγή ενός beta/δοκιμαστικού, ραδιοφωνικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο βγαίνει στον αέρα συνήθως στις 7μμ.

 
Τώρα προχωράμε ένα βήμα ακόμη, δημιουργώντας και το “γραπτό” δημοσιογραφικό εργαλείο της διαδικτυακής κοινότητας.

 

Από σήμερα οι ειδήσεις που δημοσιεύετε στο twitter με hastag #rbnews θα εμφανίζονται (αφού πρώτα διασταυρωθούν με την ταχύτητα που είναι αυτή τη στιγμή εφικτή) και στη ροή ειδήσεων του coveritlive που εμφανίζεται εδώ http://radiobubble.gr/news

 
Και θα συμπεριλαμβάνονται και στο ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων.

Προφανώς θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες αναφορές, “διακηρύξεις αρχών”, καθώς και η αναγκαία δημόσια διαπόμπευση των εμπλεκομένων στο εγχείρημα (απόδοση των credits κλπ.).

 

Μέχρι τότε όμως, έχουμε ειδήσεις να κυνηγήσουμε...

 

Tα beta/ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων δημοσιεύονται εδώ

 

Τα πρώτα beta/δελτία ειδήσεων από το μικρόφωνο του radiobubble, μπορείτε να τα διαβάσετε στο blog του Γιάννη, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται και στο radiobubble, ώστε να μπορεί κανείς να τα σχολιάσει ανάλογα.

 

Η εικόνα από εδώ

σχόλια 4

by yX - Πολύ καλή ιδέα! Σας ενδιαφέρουν μόνο θέματα επικαιρότητας ή κ άλλα (π.χ. συνεντεύξεις); Γίνετε λίγο πιο σαφείς, για να μη σας πρήζουμε με θέματα που δεν σας ενδιαφέρουν..

by Rodia - super IDEA!!!

by Tim - Ευχαρίστως να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια από το μικρό μας αρχιπέλαγος...

by YanniKouts - Καλή η πρωτοβουλία. Θα είναι όμως κρίσιμο το editing πριν δημοσιευθούν τα tweets στο coveritlive, ώστε να προστατευθεί η προσπάθεια από τρολαρίσματα, κακόβουλα posts, διασπορά φημών κλπ. Καλή επιτυχία.