1 - "Ο Δρόμος Προς Τη Δύση" και η "Γλυκιά Μνήμη" του Κυριάκου Κατζουράκη, ελεύθερες για download

ανέβηκε στις 18-Apr-2011 από Αποστόληςclick to listen

Mια κουβέντα με τον εικαστικό, σκηνοθέτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Κυριάκο Κατζουράκη (fb) με αφορμή την διαδικτυακή κυκλοφορία των βραβευμένων ταινιών του "Ο Δρόμος Προς Τη Δύση" και "Γλυκιά Μνήμη", που εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται ελεύθερες για θέαση και download, εδώ και εδώ.

 

Αφίσες και εξώφυλλα για τα dvd που πιθανά θα θέλετε να "κάψετε": Ο Δρόμος Προς Τη Δύση, εξώφυλλο dvd εδώ και αφίσα εδώ. Γλυκιά Μνήμη, αφίσα εδώ

Επαφή με τον Κυριάκο Κατζουράκη με mail Μια  σύνοψη των ταινιών, credits κ.α. >>> 

 

Ο Δρόμος Προς τη Δύση


Ο «Δρόμος προς τη Δύση» είναι συνδυασμός ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Μια γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ιρίνα (Κάτια Γέρου) αναζητά στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή και πέφτει θύμα του σεξουαλικού δουλεμπορίου. Περιφέρεται στην Αθήνα με αφορμή την εξαφάνιση μιας φίλης της. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά προσωπικών εξομολογήσεων και φλας – μπακ και συνδέεται με τις πραγματικές ιστορίες των μεταναστών στην Αθήνα και τις δικές τους εξομολογήσεις. Σ’ αυτές τις στιγμές της πραγματικότητας η Ιρίνα με κάποιον τρόπο είναι παρούσα σαν «πάσχων άγγελος» και σχολιάζει έμμεσα τον απόηχό τους, συνδέοντας τον παρόντα με τον παρελθόντα χρόνο, το πραγματικό με το φανταστικό. Η παρουσία της ζωγραφικής στην ταινία τονίζει ή εικονογραφεί τα όνειρα και τους εφιάλτες που προκαλεί αυτό το έντονο κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας. Δηλαδή, το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, την ιστορία που επαναλαμβάνεται.

 

CREDITS

Σενάριο- Σκηνοθεσία : Κυριάκος Κατζουράκης

Έρευνα : Κάτια Γέρου

Βοηθός Σκηνοθέτη στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Δάφνη Τόλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Αλέξης Γρίβας 

Συμπληρωματική Φωτογραφία : Άκης Ζορμπάς, Κυριάκος Κατζουράκης

Μοντάζ : Κυριάκος Κατζουράκης, Δάφνη Τόλη

Ήχος στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Γιάννης Χαραλαμπίδης, Δάφνη Τόλη

Μιξάζ Ήχου : Κώστας Βαρυμποπιώτης

Σχεδιασμός Ήχου : ΚυριάκοςΚατζουράκης, Δάφνη Τόλη

Σύμβουλος Ήχου : ΓιάννηςΧαραλαμπίδης

Εκτέλεση Παραγωγής : Ομάδα Τέχνης

Διεύθυνση Παραγωγής : Νίκος Δούκας, Ρούλα Νικολάου

Γραμματεία Παραγωγής : Μισέλ Κόντου

Σύμβουλος Post Production : Άκης Ζορμπάς

Post Production : Νίκος Κανάκης

Εταλονάζ : Νίκος Κατούφας

Hθοποιός στο Μυθοπλαστικό Μέρος : Κάτια Γέρου

Συμμετοχή ηθοποιών : Μαρία Εγγλεζάκη, Θοδωρής Γράμψας, Βάσιας Ελευθεριάδης, Νίκος Αρβανίτης

Μεταγραφή : 35mm CINEPIX, Germany

Εργαστήριο Φιλμ : CINEMAGIC

Εργαστήριο ‘Ηχου : ACCELERE

Μεταγραφή Ήχου : SOUND STUDIO

Παραγωγή :  ΕΚΚ, ΝΕΤ, ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ

 

 


Γλυκιά Μνήμη

 

«They are in the right because I love them, but would I love them if injustice had not turned them in to a wandering people”

J.Genet, 1983 “4 Hours in Chatila”

 

Η Ιρίνα γεννημένη στη Μόσχα από Έλληνα πατέρα και ρωσίδα μητέρα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια. Ο πατέρας της έχει πεθάνει και ψάχνει τον ετεροθαλή αδελφό της. Η κληρονομιά του πατέρα της είναι τα ημερολόγιά του και ένα ανέκδοτο κείμενο του Ζενέ που γίνεται στήριγμά της για να αντιμετωπίσει τις φριχτές εμπειρίες που της τυχαίνουν στο ψάξιμό της για τη δεύτερη ταυτότητά της και τη συμφιλίωσή της με το παρελθόν.

 

 

Η «Γλυκιά Μνήμη» έχει ήδη εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ του Montreal 2005 και στο Mexico city FICCO 2006  και στο Διεθνες Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005 που τιμήθηκε με Βραβείο Σκηνογραφίας και Βραβείο Β΄γυναικείου ρόλου. ΓΛΥΚΙΑ ΜΝΗΜΗ

Σενάριο / Σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης

Παραγωγή Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - CL Productions

Η Ιρίνα γεννημένη στη Μόσχα από Έλληνα πατέρα και ρωσίδα μητέρα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια.  Ο πατέρας της έχει πεθάνει και ψάχνει τον ετεροθαλή αδελφό της.  Η κληρονομιά του πατέρα της είναι τα ημερολόγιά του και ένα ανέκδοτο κείμενο του Ζενέ που γίνεται στήριγμά της για να αντιμετωπίσει τις φριχτές εμπειρίες που της τυχαίνουν στο ψάξιμό της για τη δεύτερη ταυτότητά της και τη συμφιλίωσή της με το παρελθόν.

 

Παίζουν οι: Kάτια Γέρου, Νίκος Αρβανίτης, ο μικρός Λευτέρης Μαρτίδης, Νίκος Καραθάνος, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Ήμελος, Εκάβη Ντούμα, Joe Tornabene, Γιώργος Κακανάκης  και η Αλέκα Παϊζη. Φωτογραφία ο Αλέκος Γιάνναρος, σκηνικά ο Νίκος Πολίτης, κοστούμια η Δέσποινα Χειμώνα, μουσικό θέμα της ταινίας του Μιχάλη Γρηγορίου και του Θοδωρή Οικονόμου και μοντάζ  Κυριάκος Κατζουράκης και Δάφνη Τόλη.

 

 

σχόλια 2

by Γιώργος Κεσίσογλου - Πολλά συγχαρητήρια! Και γιά τις ταινίες τις οποίες έχω δει και μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά φυσικά και γιά την κίνηση του ελεύθερου download ! Μπράβο και πάλι!

by Rodia - Θαύμα! :) Ολα εξαιρετικά. Ευχαριστώ πολυ πολύ, πάάάρα πολύ.